Data publicării:

Opt bărbaţi, arestaţi de poliţiştii croaţi pentru că ar fi agresat câţiva fani ai Stelei Roşii Belgrad

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sport
WhatsApp
Poliţia croată a anunţat miercuri că a arestat opt persoane suspectate că au agresat recent mai mulţi sârbi ce urmăreau la televizor, într-o cafenea, un meci al Stelei Roşii Belgrad, informează AFP. 

Suspecţii au fost arestaţi în regiunea Split, se poate citi într-un scurt comunicat, subliniind că ancheta continuă în această afacere ce a stârnit tensiuni între Zagreb şi Belgrad, la 24 de ani de la sfârşitul războiului pentru independenţa Croaţiei (1991-1995). Potrivit ediţiei online a ziarului Jutarnji List, şase suspecţi au mai puţin de 22 de ani, unul are 25 de ani şi ultimul are 28 de ani.

Incidentul s-a produs în urmă cu o săptămână în satul Uzdolje, într-o cafenea în care mai mulţi sârbi urmăreau meciul Young Boys Berna - Steaua Roşie (2-2), din turul play-off-ului Ligii Campionilor. Agresorii au rănit cinci clienţi şi dărâmat interiorul localului. Proprietarul barului, rănit la cap şi la picioare, a declarat presei că el şi clienţii au fost atacaţi de circa zece persoane purtând cagule, înarmate cu bare metalice şi bâte. 'Vă uitaţi la Steaua!', au urlat agresorii când au intrat în cafenea, înainte de a răspândi 'haosul', a povestit proprietarul.

A doua zi după incident, premierul croat Andrej Plenkovic a cerut poliţiei să facă totul pentru a-i găsi pe agresori. Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a denunţat un atac 'teribil', adăugând că de acum este 'de înţeles' că 'majoritatea' sârbilor 's-au răzvrătit împotriva unui asemenea regim', după ce Croaţia şi-a proclamat independenţa faţă de Iugoslavia în 1991. Circa 20.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma acestui conflict. Zagrebul a calificat drept 'inacceptabile' aceste declaraţii şi a acuzat Belgradului că 'relativizează responsabilitatea sârbă în provocarea conflictului'. Alte două persoane, suspectate că au distrus interiorul unei alte cafenele în aceeaşi regiune, tot în timpul meciului, fără să rănească pe nimeni, au fost arestaţi a doua zi după incident. Steaua Roşie s-a calificat marţi în grupele Ligii Campionilor, la fel ca Dinamo Zagreb. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel