Oprescu, despre RADET și ELCEN: "Primăria Capitalei nu poate suporta la nesfârșit"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Primarul general al Bucureștiului, Sorin Oprescu, a declarat luni că Primăria Capitalei nu poate suporta la nesfârșit consecințele managementului defectuos de la nivelul ELCEN și a afirmat că acțiunea Distrigaz Sud Rețele de a reduce presiunea gazelor naturale a fost "forțată".

"Situația plăților RADET către ELCEN din ianuarie până în septembrie este următoarea — energia termică achiziționată, adică 2,8 de milioane de gigacalorii, a însemnat plata a 609,9 de milioane de lei, plăți efectuate de RADET din încasări directe și din subvenția dată de Primăria Bucureștiului, 677,5 milioane de lei, adică 111%. Primăria și-a făcut datoria prin RADET de a plăti nu numai consumul, ci a achita în plus tocmai mergând pe această cale de a stinge foarte multe datorii pe care ELCEN le-a făcut, dar nu înțeleg să plătesc un management prost la ELCEN", a spus Oprescu într-o declarație de presă.

El a afirmat că acțiunea Distrigaz Sud Rețele de a reduce presiunea gazelor naturale a fost "forțată".

"Consider că acțiunea Distrigaz Sud Rețele este una forțată. Suntem în campanie electorală pentru alegerea președintelui. Acțiunea Distrigaz este una forțată de diverse interese, nu vreau să nominalizez, dar se simte un vânt liberal atât în refuzul consilierilor generali PNL—PDL de a vota hotărârea legată de fuziunea RADET — ELCEN de săptămâna trecută, cât și în deciziile celor de la GDF Suez care în loc să stea la masa discuțiilor au redus direct presiunea la gazele naturale", a menționat Oprescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel