Oprea vrea Legea impozitului de solidaritate în sesiunea extraordinară
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
oprea
oprea

Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat marţi că a primit semnale pozitive în privinţa proiectului de lege privind introducerea impozitului de solidaritate, inclusiv din partea partidelor de opoziţie şi a susţinut că dezbaterea iniţiativei în sesiunea extraordinară este imperativă.

El a precizat că, în timp ce susţine declaraţia de presă, se desfăşoară şedinţa Biroului Permanent al Senatului, unde liderul de grup al UNPR, Liviu Câmpanu, propunea introducerea pe ordinea de zi a legii privind impozitul de solidaritate.

"Impozitul de solidaritate propus de UNPR este o măsură care va aduce aproximativ 9 miliarde de euro în 3 ani de aplicare, bani care vor fi folosiţi pentru echilibrarea bugetului şi pentru plata pensiilor", a mai spus preşedintele executiv al UNPR.

Oprea a menţionat că a primit semnale pozitive din partea pensionarilor, a oamenilor cu venituri mici şi medii, a salariaţilor de la stat şi din sectorul privat.

" Avem susţinerea PDL, am vorbit cu domnul preşedinte Emil Boc, a UDMR, am vorbit cu domnul Marko Bela, am văzut că şi domnul preşedinte Dan Voiculescu, într-o scrisoare pe blogul personal, susţine acest principiu", a adăugat Gabriel Oprea, susţinând că împotriva măsurii s-au declarat câţiva oameni de afaceri cu averi extrem de mari.

"Surprinzătoare a fost însă poziţia adoptată de Victor Ponta, preşedintele PSD. Prin ceea ce a declarat, Victor Ponta a dat de înţeles că se opune impozitării averilor mari şi foarte mari. Nu vreau să fac niciun comentariu despre aversiunea domnului Ponta faţă de impozitarea averilor. Însă convingerea mea este că majoritatea alegătorilor şi a membrilor PSD ar susţine o astfel de măsură, indiferent de opinia conducerii. Nu pot decât să sper că Victor Ponta va asculta vocea propriului partid şi va acţiona aşa cum îi cere PSD şi nu cum îi dictează interesul personal", a mai spus liderul UNPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel