Oportunitate: Se caută profesori creatori de soft educațional pentru Biblioteca Virtuală (EduLib). Înscrierile, până pe 15 iulie
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere
Onorariul este unul atractiv, programul este flexibil și se lucrează de la distanță. Portofoliul poate fi depus până la 15 iulie.

Compania românească de IT Software Imagination & Vision (SIMAVI) lansează provocarea profesorilor creativi și interesați să se implice în dezvoltarea de software educațional, în cadrul celui mai mare proiect național de digitalizare a școlii românești: EduLib. EduLib este platforma digitală cu Resurse Educaționale Deschise (Biblioteca Virtuală) și aparține Agenţiei de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare (AARNIEC). Biblioteca virtuală este în construcție în prezent.

Biologie, fizică şi limba română

SIMAVI angajează profesori de gimnaziu de biologie (3 posturi), fizică (4 posturi), limba română (1 post), familiarizați cu utilizarea resurselor digitale la clasă, informează Edupedu.  Aceștia vor face parte din echipa de experți care elaborează scenarii de lecții digitale pentru biblioteca virtuală națională. Este important de precizat că profesorii selectați vor beneficia întâi de un curs online de pregătire în scrierea de scenarii de lecții digitale. 

Principala cerință în selecția viitorilor colaboratori este ca profesorii să prezinte un portofoliu de minimum 5 lecții digitale pe care le-au folosit până în prezent la clasă. Portofoliul poate conține linkuri către platforma sau platformele în care au creat conținut didactic; poate consta și în fișiere partajate prin Google drive sau orice altă modalitate (creativă) puteți găsi pentru a transmite câteva fragmente din activitatea didactică digitală.

Angajarea se face prin contract de antrepriză, până la sfârșitul anului 2022 și beneficiază de un onorariu foarte atractiv. Programul este flexibil și se lucrează de la distanță.  Portofoliul și CV-ul se trimit pe adresa [email protected], până în 15.07.2022, inclusiv.

Biblioteca Școlară Virtuală, proiect de 40 de milioane de euro

Companiile care au câștigat licitația pentru crearea Bibliotecii școlare virtuale au printre sarcini “redezvoltarea unei mari părți din resursele făcute în proiecte educaționale vechi” precum proiectul AeL. Într-un scurt interviu acordat Edupedu.ro, fondatorul uneia dintre firmele aflate în asocierea căreia i-a fost atribuit contractul în valoare totală de 40 de milioane de euro a declarat că “Ministerul Educației a decis că trebuie să refacem o parte din aceste resurse așadar, cu tehnologii care să funcționeze pe orice platformă hardware și software, astfel încât ele să rămână în timp și sa fie independente de producătorul tehnologiei”. “S-a ales folosirea tehnologiei HTML5, care este o tehnologie web deschisă.”

AeL făcea parte din programul SEI – Sistemul Educaţional Informatizat. Programul a fost aprobat la începutul anului 2001 de către Grupul de Promovare a tehnologiilor Informaţionale – alcătuit din miniştri şi prezidat de prim ministrul de la acea vreme, Adrian Năstase, cu un buget iniţial estimat la 200 milioane USD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel