Data publicării:

Operatorul submersibilului Titanic suspendă expedițiile după implozia mortală

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: YouTube OceanGate
Sursa foto: YouTube OceanGate
OceanGate, compania cu sediul în SUA care a gestionat submersibilul turistic care a explodat în timpul unei scufundări, în apropierea epavei Titanicului, a suspendat toate operațiunile de explorare, a transmis joi pe site-ul său.  

Compania nu a detaliat decizia dincolo de un banner roșu în partea de sus a site-ului său: „OceanGate a suspendat toate operațiunile comerciale și de explorare”, scrie Reuters.

OceanGate mai plănuise două expediții către ruinele Titanic vechi de un secol, situate într-un colț îndepărtat al Atlanticului de Nord, pentru iunie 2024, a arătat site-ul său.

Autoritățile americane și canadiene investighează cauza imploziei submarinului din iunie, care a ucis toate cele cinci persoane aflate la bord și a ridicat întrebări cu privire la natura nereglementată a unor astfel de expediții.

Garda de Coastă a SUA a recuperat săptămâna trecută presupuse rămășițe umane și resturi din submersibilul cunoscut sub numele „Titan”. Examinarea resturilor este de așteptat să arunce mai multă lumină asupra cauzei imploziei.

Titanul a pierdut contactul cu vasul său de sprijin în timpul coborârii sale pe 18 iunie. Rămășițele sale au fost găsite patru zile mai târziu, împrăștiate pe fundul mării, la aproximativ 488 de metri de prova epavei Titanicului.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel