Operatiunea Speed Marathon. 400 de radare cu ochii pe șoferi
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Radar
Radar
Azi noapte, începând cu ora 00.00, la nivelul Uniunii Europene a fost declanșată operațiunea Speed Marathon. România participă și ea la această acțiune iar polițiștii spun că pe șosele vor fi 400 de radare care vor sanționa șoferii care calcă prea tare pedala de accelerație.

Agenți rutieri din toate statele Uniunii Europene vor acţiona simultan, miercuri, într-o amplă operațiune pentru depistarea șoferilor care depăşesc viteza legală, anunţă Poliţia Română.

Acţiunea Speed Marathon, programată între orele 00.00 și 24.00, are ca scop reducerea numărului de accidente rutiere ca urmare a nerespectării vitezei.

Acţiunea, coordonată de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, se desfăşoară în toată ţara, pe drumurile publice, poliţiştii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislaţiei în domeniu.  Patrulele vor folosi toate aparatele radar disponibile.

Activitatea are loc în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed (1 – 7 aprilie 2019).

Surse din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră au declarat pentru DC News că, până la această oră, peste 15 șoferi au rămas pietoni pentru 30 de zile după ce au depășit viteza legală pe tronsonul de drum respectiv cu peste 50 km/h. De asemenea au fost aplicate peste 50 de sancțiuni pentru depășirea vitezei legale până în limita la care se dispune ridicarea permisului de conducere.

Vezi și: CODUL RUTIER, modificări de ultimă oră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel