Data publicării:

Operațiune masivă a autorităților împotriva criminalității organizate: peste 230 de percheziții și 223 de mandate de aducere

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Autoritățile din România desfășoară miercuri una dintre cele mai ample operațiuni împotriva criminalității organizate din ultimii ani, cu peste 230 de percheziții și 223 de mandate de aducere pentru destructurarea grupurilor specializate în diverse infracțiuni grave.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), operațiunea este realizată sub coordonarea Direcției de Combatere a Criminalității Organizate (DCCO) și a procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Polițiștii și procurorii au declanșat peste 40 de acțiuni operative la nivel național, având ca scop probarea activității infracționale și destructurarea grupurilor infracționale specializate în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, trafic de droguri și criminalitate informatică.

În cadrul acestei operațiuni complexe, se desfășoară 23 de acțiuni operative pentru combaterea traficului de droguri, în urma cărora se pun în executare 151 de mandate de percheziție domiciliară. De asemenea, sunt efectuate 6 acțiuni operative împotriva criminalității informatice, cu 10 percheziții domiciliare.

În paralel, polițiștii și procurorii au declanșat 12 acțiuni operative împotriva traficului de persoane și minori, în urma cărora sunt executate 71 de mandate de percheziție domiciliară.

Operațiunile sunt susținute de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române, precum și de serviciile pentru acțiuni speciale ale inspectoratelor de poliție județene.

De asemenea, jandarmii, atât din cadrul grupărilor mobile cât și din inspectoratele de jandarmi județene, sunt implicați în acțiunile desfășurate alături de polițiști.

Această amplă acțiune face parte dintr-o serie de inițiative similare desfășurate începând cu anul 2018, evidențiind determinarea autorităților specializate în combaterea criminalității organizate de a investiga în mod constant activitățile infracționale ale grupurilor criminale organizate, cu activitate pe teritoriul național sau transnațional.

Scopul perchezițiilor este obținerea de probe pentru tragerea la răspundere penală a persoanelor implicate, identificarea bunurilor susceptibile de confiscare sau destinate recuperării prejudiciilor și, în final, crearea unui climat de siguranță pentru cetățeni și protejarea victimelor infracțiunilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel