Operaţii cel mai des solicitate. Prof. dr. Petrișor Geavlete: Bolnavii vor să fie operați dimineața, iar seara să ajungă acasă
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Anna Shvets - Pexels
Foto: Anna Shvets - Pexels
Prof. dr. Petrișor Geavlete a dezvăluit, la "Academia de Sănătate", care sunt tipurile de operaţii cel mai des solicitate de către pacienţii care doresc ca procesul de vindecare să fie cât mai scurt, iar ei să se întoarcă repede acasă.

"După mine, nu există niciun bolnav care, în momentul în care are o afecțiune urologică, să nu aibă nevoie și de un sfat nefrologic. Nu e totul să scoți endoscopic un calcul, adică să ai o operație modernă, minim-invazivă, ci este extrem de important să poți să urmărești bolnavul, să vezi evaluarea metabolică, să vezi ce se întâmplă cu acest bolnav în timp, recidivele, şi aşa mai departe. (...)

Niciun pacient, atunci când vorbești cu el și îi spui că ar avea nevoie de o intervenție sau operație clasică, nu este încântat. Minim-invazivitatea procedeelor terapeutice este pe primul plan astăzi și absolut toți bolnavii sunt doritori de a fi operați dimineață și seara să ajungă acasă. Este o tendință corectă, o tendinţă care există în centrele mari din toată lumea și poate că este și normală, pentru că tehnicitatea este pe măsură și ne permite, astăzi, să putem să aplicăm metode care într-adevăr rezolvă bolnavul şi bolnavul, prin metodele acestea minim-invazive să poată să ajungă repede acasă.

Ideea este că în urologie – o specialitate care este, în acest moment, extrem de tehnicizată – se discută foarte mult de nişte ramuri extrem de dezvoltate şi cu un avânt tehnologic formidabil care, pe de o parte, este endourologia – cea care necesită aparatură care foloseşte calea naturală, obişnuită, a aparatului urinar şi, nu în ultimul rând, laparoscopia, robotul, a doua latură modernă care-ţi permite să abordezi o patologie urologică în condiţii ideale, eficiente, sigure, şi cu posibilitatea ca bolnavul să ajungă cât mai repede să se integreze în societate", a explicat, în cadrul emisiunii "Academia de Sănătate", Prof dr Petrișor Geavlete, renumit chirurg urolog.

Profesor doctor Petrișor Geavlete este, printre altele, Doctor în științe medicale, Conducător de doctorate, Șeful Clinicii de Urologie de la Spital Clinic de Urgență Sfântul Ioan, din București. De asemenea, are și calitatea de academician - Membru titular în Academia de Științe Medicale.

Totodată, profesorul Petrișor Geavlete este membru titular sau în Board-ul a zeci de societăți științifice naționale și internaționale.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel