ONU: peste opt milioane de civili, strămutați în Ucraina
Data publicării:
Autor: Alexandra Curtache
WhatsApp
ONU: peste opt milioane de civili, strămutați în Ucraina / Foto: Pixabay, de ELG21
ONU: peste opt milioane de civili, strămutați în Ucraina / Foto: Pixabay, de ELG21
Organizația Națiunilor Unite anunță că peste opt milioane de civili au fost strămutați în interiorul Ucrainei de pe 24 februarie, de când Rusia a început războiul. Oamenii și-au părăsit casele, dar au rămas în interiorul țării devastate de război.

Cifra ONU se bazează pe cercetările efectuate de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) între 17 aprilie și 3 mai, transmite Mediafax.

Studiul OIM evidențiază importanța sprijinului financiar și a asigurării adăposturilor pentru refugiații care au rămas în Ucraina.

Potrivit acestuia, 44% dintre aceste persoane au luat în considerare posibilitatea de a-și schimba din nou locul din cauza crizei umanitare din țară.

„Nevoile celor strămutați în interiorul țării și ale tuturor celor afectați de războiul din Ucraina cresc de la o oră la alta, a declarat directorul general al OIM, António Vitorino, potrivit BBC.

OMS verifică 200 de atacuri asupra unor unități sanitare

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a verificat 200 de atacuri asupra unor unități sanitare din Ucraina de la începutul războiului, a declarat marți directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit CNN.

Vorbind de la Kiev, după ce a petrecut două zile în Ucraina, Tedros s-a declarat „profund mișcat" de ceea ce a văzut și a auzit.

Tedros a spus că atacurile asupra unităților de asistență medicală „trebuie să înceteze",

„Există un medicament pe care OMS nu îl poate oferi și de care Ucraina are nevoie mai mult decât de oricare altul, și acela este pacea. Așadar, continuăm să facem apel la Federația Rusă să oprească acest război", a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Tedros a mai declarat că a discutat cu oficialii ucraineni despre situația sanitară din țară și a precizat că OMS va continua să sprijine sistemul de sănătate din Ucraina.

„Mesajul meu pentru toți oamenii din Ucraina este că OMS este alături de voi", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel