ONU: Peste 220 de milioane de euro ar putea ameliora criza de alimente din Africa - VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
hunger
hunger
O sumă de 220 de milioane de euro este necesară urgent pentru a ameliora criza de alimente din estul Africii, susţine Organizaţia Naţiunilor Unite.Autor: Iulia MarinJosette Sheeran, director executiv în cadrul World Food Programme al ONU, a afirmat în timpul unui summit de urgenţă ţinut la Roma că rutele refugiaţilor din Kenya riscă să devină adevărate „drumuri către moarte”.

„Vrem să ne asigurăm că vor avea provizii de-a lungul drumului, deoarece unele dintre aceste rute devin adevărate drumuri ale morţii, unde mamele trebuie să îşi abandoneze copiii care sunt prea slabi să continue sau care au murit deja”, spune Josette Sheeran, citată de site-ul

Afshan Kham, directorul UNICEF, a spus în cadrul conferinţei de la Roma că reacţia la această criză terbuie să fie una “flexibilă”: „trebuie să ne adaptăm la condiţiile şi la nevoile locale”, a mai spus acesta. O altă astfel de întâlnire va fi ţinută la Nairobi, în capitala statului african Kenya, miercuri, când se aşteaptă unele donaţii care să îi salveze pe africanii aflaţi în pericol. Cei mai afectaţi dintre ei caută ajutor în capitala Somaliei, Mogadishu, unde o organizaţie internaţională încearcă să ajute mai mult de 1000 de oameni în fiecare zi. Refugiaţii campează între clădirile distruse de bombe ale oraşului, în cele câteva zone controlate de guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel