ONU, îngrijorată după arestarea mai multor jurnaliști din Afganistan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
ONU, îngrijorată, după arestarea mai multor jurnaliști din Afganistan / Foto: Pixabay, de ErikaWittlieb
ONU, îngrijorată, după arestarea mai multor jurnaliști din Afganistan / Foto: Pixabay, de ErikaWittlieb
ONU se declară îngrijorată de arestarea unor jurnaliști din Afganistan.

Misiunea Naţiunilor Unite în Afganistan s-a declarat vineri "profund îngrijorată" de informaţiile despre arestarea de către regimul taliban a jurnaliştilor de la postul de televiziune independent TOLOnews, transmite Agerpres, citând AFP.

"Preocupări crescânde în această seară în Afganistan legate de informaţii credibile despre noi arestări arbitrare de către talibani a unor jurnalişti de la @Tolonews", a indicat pe Twitter Misiunea de Asistenţă a Naţiunilor Unite în Afganistan (UNAMA).

Naţiunile Unite cer "eliberarea tuturor persoanelor luate de trăgători şi încetarea intimidărilor şi ameninţărilor împotriva jurnaliştilor şi presei independente", a adăugat Misiunea.

Tot mai multe atacuri la adresa jurnaliștilor



Potrivit informaţiilor care au început să circule în Afganistan, mulţi angajaţi ai canalului TOLO au fost arestaţi joi seară de serviciile talibane de informaţii, dar nu a fost obţinută nicio confirmare din partea canalului de televiziune.

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului au condamnat abuzurile la adresa libertăţii presei şi atacurile tot mai multe numeroase vizând jurnaliştii de la preluarea puterii de talibani în august 2021.

Sub precedentul regim al talibanilor în Afganistan, din 1996 până în 2001, televiziunea, cinematografele şi celelalte forme de divertisment au fost interzise, reaminteşte AFP.

Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru analiza crizei umanitare din Ucraina

Reprezentanții statului ucrainean acuză Rusia că a comis crime de război pe teritoriul Ucrainei și cer intervenția comunității internaționale. O reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU va avea loc, joi, pentru a aborda escaladarea crizei umanitare din Ucraina, transmite BBC, citată de News.ro. SUA, Marea Britanie, Franţa, Irlanda, Norvegia şi Albania au cerut această întâlnire, relatează surse diplomatice, în urma creşterii bombardamentelor asupra zonelor civile în ultimele zile. SUA, Marea Britanie şi Franţa sunt toţi membri permanenţi ai consiliului împreună cu Rusia şi China.

Rusia încă deţine preşedinţia Consiliului de Securitate pentru luna martie, ceea ce înseamnă că progresul în ceea ce priveşte unele rezoluţii a fost blocat. Sunt, de asemenea, în desfăşurare discuţii pentru a oferi o ocazie preşedintelui ucrainean Volodymyr Zelensky să vorbească la Adunarea Generală a ONU, care este formată din toate statele membre. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel