ONU, ceremonie în memoria lui Kofi Annan
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
kofi annan
kofi annan
O ceremonie de depunere de coroane în memoria lui Kofi Annan, fostul secretar general al Naţiunilor Unite, a avut loc miercuri la sediul din New York al organizaţiei.

Kofi Annan, diplomat ghanez, a încetat din viaţă sâmbătă, în Elveţia, la vârsta de 80 de ani, după o scurtă suferinţă. El a exercitat funcţia de secretar general al ONU timp de 10 ani, până în 2006, şi a fost laureat al Premiului Nobel pentru Pace. 'Ne aflăm aici pentru a-i aduce un omagiu lui Kofi Annan, unul din cei mai buni dintre noi, un om care a întruchipat valorile Naţiunilor Unite şi ne-a făcut mândri să ne numim colegii lui', a declarat actualul secretar general al organizaţiei, Antonio Guterres, în cadrul ceremoniei, relatează Xinhua. 

A adus oameni noi în familia Naţiunilor Unite

'Anii de mandat ai lui Kofi Annan au fost vremuri incitante. El a promovat idei noi. A adus oameni noi în familia Naţiunilor Unite. A vorbit cu pasiune despre misiunea noastră şi rolul nostru', a mai arătat Guterres, care a semnat în cartea de condoleanţe deschisă cu acest prilej. 

Într-o declaraţie emisă în ziua decesului lui Annan, Guterres l-a descris pe acesta drept 'o forţă călăuzitoare a binelui' şi un bun prieten şi mentor al său. Guterres a fost ales de Annan pentru funcţia de Înalt Comisar al ONU pentru refugiaţi în 2005. Steagul Organizaţiei Naţiunilor Unite a fost coborât în bernă până la sfârşitul zilei de marţi, iar Consiliul de Securitate şi Adunarea Generală urmează să omagieze memoria lui Kofi Annan în cursul săptămânii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel