ONU a adoptat, la propunerea SUA, o rezoluție pentru încetarea permanentă a focului în Gaza
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Rezoluția privind încetarea permanentă a focului a fost aprobată cu 14 voturi pentru, niciun vot împotrivă și o abținere din partea Federației Ruse.

Potrivit documentului obținut de CNN, Consiliul de Securitate "salută noua propunere de încetare a focului anunțată la 31 mai, pe care Israelul a acceptat-o, și invită gruparea Hamas să o accepte, la rândul ei, îndemnând ambele părți să implementeze pe deplin termenii acesteia, fără întârziere și fără condiții".

Într-un anunț de luni seara, gruparea teroristă a aplaudat "o încetare permanentă a focului" în Gaza. Hotărârea a fost înaintată de SUA și aprobată de Consiliul de Securitate.

Hamas a salutat, de asemenea, alte măsuri, printre care o retragere "totală" a Israelului din Gaza, un schimb de prizonieri, un plan de reconstrucție, revenirea la locuințele lor a persoanelor deplasate intern, respingerea oricăror modificări demografice sau a micșorării suprafeței enclavei palestiniene, precum și accesul ajutorului umanitar în Fâșia Gaza.

În prezent, nu este sigur dacă aceste măsuri, în această formulare, sunt incluse în rezoluția adoptată de ONU, conform Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel