Academia Navală Mircea cel Bătrân aniversează 147 de ani de la înfiinţarea învăţământului superior de marină
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Academia Navală Mircea cel Bătrân (ANMB) organizează în perioada 11-15 noiembrie o serie de manifestări dedicate aniversării a 80 de ani de la intrarea Navei Şcoală Mircea în serviciul Forţelor Navale Române şi a 147 de ani de la înfiinţarea instituţiei de învăţământ superior, informează un comunicat de presă.

Conform sursei citate, manifestările dedicate acestor aniversări au început luni, de la ora 09.00, în Aula Magna a ANMB cu un simpozion dedicat împlinirii a 80 de ani de la intrarea Navei - Şcoală (N.Ş) Mircea în serviciul Forţelor Navale Române (FNR), iar marţi, între orele 09.00 - 12.00, este programată o ieşire pe mare cu N. Ş Mircea, prilej cu care va avea loc un inedit eveniment editorial.

Joi, 14 noiembrie, de la ora 12.00, în Aula Viceamiral Ion Coandă a ANMB va avea loc masa rotundă cu tema Educaţia marinărească română-factor de dezvoltare economică şi socială a Dobrogei, iar vineri, 15 noiembrie, de la ora 13.00, pe aceiaşi scenă va fi prezentat un spectacolul aniversar dedicat împlinirii a 147 de ani de la înfiinţarea Academiei Navale Mircea cel Bătrân.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor organizate de Prefectura Constanţa cu prilejul celebrării la 14 Noiembrie a Zilei Dobrogei, sărbătoare naţională consacrată prin Legea nr. 230/2015. AGEPRES 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel