"One Health" în România și la nivel internațional. Adrian Streinu-Cercel, la Academia de Sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sursă foto: Facebook - Adrian Streinu-Cercel
Sursă foto: Facebook - Adrian Streinu-Cercel
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel este invitatul zilei la Academia de Sănătate.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, medic primar Boli infecţioase, Doctor în Științe Medicale, Președinte Comisia pentru Sănătate în Senatul României este invitatul zilei la DC Medical, în emisiunea Academia de Sănătate realizată de acad. prof. dr. Irinel Popescu.

Medicul Adrian Streinu-Cercel ne va vorbi despre dezvoltarea conceptului de "One Health" în România și la nivel internațional.

Potrivit CDC, "One Health" este o abordare colaborativă, multisectorială și transdisciplinară - care funcționează la nivel local, regional, național și global, cu scopul de a obține rezultate optime în materie de sănătate, recunoscând interconectarea dintre oameni, animale, plante și mediul lor comun.

Potrivit OMS, "One Health" este o abordare integrată și unificatoare pentru a echilibra și optimiza sănătatea oamenilor, a animalelor și a mediului. Este deosebit de importantă pentru a preveni, a prezice, a detecta și a răspunde la amenințările globale la adresa sănătății, cum ar fi pandemia COVID-19.

Abordarea mobilizează mai multe sectoare, discipline și comunități de la diferite niveluri ale societății pentru a lucra împreună. În acest fel, se dezvoltă idei noi și mai bune care abordează cauzele profunde și creează soluții durabile pe termen lung.

One Health implică sectoarele de sănătate publică, veterinar, sănătate publică și mediu. Abordarea "O singură sănătate" este deosebit de relevantă pentru siguranța alimentelor și a apei, nutriție, controlul zoonozelor (boli care se pot răspândi între animale și oameni, cum ar fi gripa, rabia și febra din Valea Riftului), gestionarea poluării și combaterea rezistenței antimicrobiene (apariția microbilor care sunt rezistenți la terapia cu antibiotice).

Ne găsiți și pe rețelele de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/dcmedicalro

Instagram: https://instagram.com/dcmedical_dozadesanatate 

Site: www.dcmedical.ro

TikTok: https://www.tiktok.com/@dcmedical_dozadesanatate 

Twitter: https://twitter.com/DCMedical1

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel