Urmărește emisiunea live
OMV spune că nu se încadrează la taxa de solidaritate din România. Chirieac: E prostie sau ticăloşie?/ Ciuvică: Sunt doar doi vinovaţi!
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Chiar dacă iniţial a anunţat că nu se va încadra la plata taxei de solidaritate, se pare că, până la urmă, OMV va fi forţată să facă asta printr-o modificare adusă în Parlament la actuala Ordonanţă de Guvern.

Bogdan Chirieac a început tranşant la Miercurea Neagră acest subiect. 

"La OMV este prostie sau ticăloşie din partea celor care au scris ordonanţa? E singura întrebare care se pune. Şi de ce nu intervine DNA-ul? Şi-n caz de prostie, şi-n caz de ticăloşie prejudiciul e de 1 miliard de euro... normal trebuiau să te ridice-n Dorobanţi! Nichita (n.r. fostul primar al Iaşului) face 5 ani puşcărie pentru un prejudiciu de 12 000 de lei constatat în instanţă. Iar la prejudiciul de 1 miliard de euro încă nu e arestat nimeni. Ca şi la City Insurance. Şi la City Insurance ne-au dat şi englezii şi elveţienii că ne-au furat cu sacii, cu vagonul... iar DNA-ul nu a început nicio anchetă penală posibilă.", a arătat analistul politic. 

Jurnalista Diana Tache a intervenit prompt. 

"Sunt atâţia responsabili în ţara asta care-şi dau cu părerea. E exact momentul ăla... avea, dacă vă aduceţi aminte, USL-ul (Uniunea Social Liberală) 80% şi simţea nevoia domnul Ponta să facă protocoale cu Băsescu. Nu poţi să vii nonstop la televizor, în faţa opiniei publice, să ne cerţi cu facturile, că nu suntem în stare, că nu ştim să facem, că nu putem să suportăm, că aşa e toată lumea, că inflaţia, că preţurile... niciunul dintre oficialii statului român nu vine să explice!", a spus ea. 

Ciuvică a venit cu replica: Doamna Tache, oficialii sunt doi! Acelaşi Virgil Popescu şi ministrul de Finanţe. Măcar ministrul de Finanţe a mai ieşit, a zis că o să plătească, măcar ăsta mai vorbeşte, Dar ordonanţa a fost făcută de două ministere: cel al Energiei, al lui Popescu şi Finanţe, al lui Câciu.

Tache: De acord. Dar vă mai aduceţi aminte de momentele în care domnul Iohannis descindea la Palatul Victoria, când nu mai ştiu cine era premier la vremea respectivă... Dăncilă, Grindeanu..., în timpul şedinţelor de guvern şi ne explica cu "elefantul roz", cum supraveghem... jos labele de pe Justiţie şi aşa mai departe. Păi, dom'le, se putea genul ăsta de intervenţie? Ei au nişte şefi. Au un premier, e vorba şi de preşedinte, sunt structurile statului - adică sunt atâtea instituţii direct implicate în povestea asta.

Ciuvică a corectat-o: Doamna Tache, nu e direct implicată preşedinţia României. Cum nu cred că Ciucă are vreo treabă cu ordonanţa aia, că nu înţelege sistemul. Acolo e vorba de o virgulă pusă în plus sau un cod CAEN scăpat, iar acolo este o operaţiune făcută la cele două ministere. Dacă mergem să băgăm la puşcărie tot statul român, băgaţi-l din partea mea, dar strict legat de ordonanţa asta sunt doi vinovaţi: ministrul Energiei şi ministrul de Finanţe!

Potrivit antena3.ro, Guvernul a găsit o soluţie în cazul companiei OMV Petrom. Ordonanța de Urgență care prevede plata taxei de solidaritate pentru companiile din domeniul petrolier va fi modificată în Parlament. Surse apropiate Coaliției de Guvernare spun că modificările la care lucrează deja specialiștii Ministerului de Finanțe nu mai lasă nicio șansă de scăpare OMV-ului. Parlamentarii partidelor de la putere își doresc să grăbească lucrurile, dorindu-se ca modificările să treacă și de Camera Deputaților și să fie promulgate și de președintele Klaus Iohannis.

Emisiunea completă aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel