OMV Petrom - 3 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului de Urgență Ploiești
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 25 sep 2022, 15:56
WhatsApp
Iulian Dumitrescu alături de Christina Verchere
Iulian Dumitrescu alături de Christina Verchere
Sponsorizarea va fi utilizată pentru achiziția echipamentelor medicale pentru şapte săli de operație.

Spitalul Județean de Urgență Ploiești, aflat în subordinea Consiliului Judeţean  Prahova, este cea mai mare instituție medicală din județ și oferă anual asistență medicală pentru circa 65.000 de pacienți

Este singurul spital din zonă cu secții de chirurgie plastică, micro-chirurgie reconstructivă și tratare a pacienților cu arsuri.

"Mulțumim companiei OMV Petrom pentru implicarea  sa în modernizarea Spitalului Județean de Urgență "Dr. Constantin Andreoiu". Datorită acestei sponsorizări importante, chirurgii noștri vor beneficia de dotări moderne care îi vor ajuta să facă ce știu ei mai bine: să salveze și să protejeze viața pacienților lor. OMV Petrom arată astfel că este un actor responsabil al comunității noastre  și suntem convin'i că vom dezvolta împreună și alte proiecte importante pentru comunitatea noastră", a declarat Iulian Dumitrescu, președintele PNL al Consiliului Județean Prahova.

La rândul său, Christina Verchere, CEO OMV Petrom, a declarat că "Suntem bucuroși că putem contribui la dotarea Spitalului Județean de Urgrnță din Ploiști "Dr. Constantin Andreoiu" cu echipamente moderne, care îmbunătățesc calitatea servciilor medicale și siguranța pacienților. Acest proiect este deosebit  de mportant pentru noi și întărește parteneriatul solid pe care l-am construit cu comunitatea de aici".

Cele şapte săli de chirurgie ale Blocului Operator al Spitalului Judeţean de Urgență Ploieşti „Dr. Constantin Andreoiu“, dintr-un total de 13, au fost recent renovate și vor fi dotate, în urma sponsorizării acordate de OMV Petrom, cu o serie de echipamente moderne. Printre acestea se numără patru mese de operație, cinci linii complete de chirurgie, defibrilator, aparat de anestezie de înaltă performanță, sistem pentru intubații dificile cu video asistență, sisteme de sterilizare a aerului, aparat de radiologie și alte echipamente medicale.

De asemenea, în baza parteneriatului public-privat, consolidat între Consiliul Judeţean Prahova şi OMV Petrom, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti are, începând din acest an, un aparat de ultimă generaţie care asigură dezinfecţia rapidă pe baza luminii pulsate cu xenon, în scopul limitării răspândirii infecţiilor cu SARS-COV2. Investiţia, în valoare de un milion de lei, a fost asigurată în baza unei sponsorizări a companiei private. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?