Data actualizării:
Data publicării:

Omul zilei de la protestul de la Ministerul Sănătății. Cazul Australiei ne arată că și românii ar putea să fie liberi, să radieze de fericire și, mai ales, să fie vii / foto

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Am fost la protestul AUR din fața Ministerului Sănătății pentru a vedea de ce protestează oamenii împotriva vaccinării obligatorii în România, vaccinarea nefiind obligatorie... 

Oamenii aveau pancarte cu mesajul de genul „vaccinare egal intoxicare”, Stop experimentelor! Vrem decizii responsabile”. Protestatarii strigau: „Afară cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) din țară!”, „Rafila, demisia!”, „Anulați schema!”, „România, trezește-te!”.

O altă femeie striga: „La pușcărie! Să răspundă pentru toți oamenii pe care i-au omorât de la vaccin. Ei i-au omorât obligându-i să se vaccineze pentru a munci și pentru a avea o pâine acasă! La pușcărie, nu să ne dea nouă o lege prin care să ne oblige să ne vaccinăm. Fiecare are dreptul să aleagă în viața lui cum să se trateze. Învățământul este obligatoriu și este gratuit, nu trebuie să ți se impună să te vaccinezi pentru asta”.

Un alt protestatar spunea că „Hristos a Înviat și că Maica Domnului este cu noi mereu, în România. Numai uniți vom învinge această hidră politică, acești dușmani ai poporului. Cei care ne-au impus această pandemie în care au murit atâția oameni nevinovați... Ar trebui să ne unim și să facem un Departament al creștinilor, al oamenilor cu frică de Dumnezeu”.

„Am venit să oprim strategia militară de vaccinare impusă de Alexandru Rafila”, a mai strigat alt protestatar.

În tot acest timp, George Simion, fără a scanda nimic, făcea fotografii cu protestatarii care veneau să-l roage să facă un selfie împreună.

Protestatarii însă poate nu știu că vaccinarea nu este și nu va fi obligatorie în România. Strategia națională de vaccinare asigură acces echitabil pentru oricine, fără să impună vreo obligativitate. Niciun act normativ elaborat de Ministerul Sănătății nu va impune vaccinarea obligatorie!

„Acest act medical nu este și nu va fi obligatoriu! Proiectul de Hotărâre de Guvern care cuprinde strategia națională de vaccinare pentru următorii ani intră în analiza interministerială urmând să fie propus spre adoptare în viitorul apropiat. Specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății au specificat că actul normativ vine să ofere acces echitabil la vaccinare pentru oricine, oricând și la orice vârstă, dar subliniază că actul normativ nu are niciun fel de prevedere cu privire la obligativitatea vaccinării.

Femeile, adolescenții fete și băieți, se vor putea vaccina anti-HPV gratuit, numai dacă doresc și solicită medicului de familie prescripție. Un alt obiectiv prevede pregătirea specialiștilor pentru a crește capacitățile acestora de a informa corect și complet publicul cu privire la avantajele vaccinării. În școli, vaccinarea nu va fi obligatorie, dar va fi explicată și încurajată.

Prin ordin comun al ministrului Sănătății și cel al Educației sunt prevăzute măsuri care trebuie luate de unitatea de învățământ în situații epidemiologice speciale (de exemplu, focar de rujeolă).

În această situație, copiii nevaccinați trebuie să rămână la domiciliu, până la stingerea focarului, pentru a fi protejați împotriva bolii.Ministerul Sănătății dorește o țară cu oameni sănătoși și protejați de boli infecțioase. Erorile legate de vaccinarea anti-COVID nu trebuie să priveze românii de accesul la vaccinare. Cu siguranță, majoritatea contestatarilor sunt vaccinați în copilărie. Și copiii sau nepoții lor au aceleași drepturi la protejarea sănătății!”, a transmis Ministerul Sănătății”, a transmis Ministerul Sănătății.

De la protest, mi-a atras atenția tânărul din poza din deschiderea articolului care are o mască cu vaccinuri „în cap” și poartă în mână mesajul: „Sunt un om liber, radiez de fericire”

Omul a vrut să fie ironic, dar eu țin să dau dreptate mesajului său, excluzându-i ironia. Cred că așa sunt oamenii din Australia: liberi și radiază de fericire. De ce? Pentru că ei au învins, de exemplu, cancerul. Cum? Prin vaccinare. Cancerul de col uterin, cu cea mai mare mortalitate în România, a fost învins în țările care fac vaccinare HPV. Acest tip de cancer poate fi prevenit foarte simplu prin vaccinare, iar în Australia, de doi ani, nu a mai fost niciun caz. Cum? Foarte simplu: prin vaccinarea anti HPV.

Cazul Australiei

HPV, care se transmite prin contact sexual, stă la originea a 99,9% din cazurile de cancer col uterin. 

Campania de vaccinare a început în 2007, atunci când guvernul federal al Australiei a început să ofere vaccinuri fetelor cu vârste cuprinse între 12 și 13 ani. În 2013, a început și o campanie de vaccinare a băieților. Adolescenții care nu au vârstele mai sus menționate, dar au mai puțin de 19 ani pot beneficia și ei de două doze de vaccin gratis. Efectul campaniilor de vaccinare? Între 2005 și 2015, procentul de femei australiene cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani cu HPV a scăzut de la 22,7% la numai 1,1%.

Cazul României

În privința mortalității prin cancerul de col uterin, țara noastră se află pe locul cel mai defavorabil din Europa, cu o mortalitate 10,8/100 000, de 3 ori mai mare faţă de media europeană și de peste 1,5 ori mai mare decât media din Europa Centrală și Est (6,8/100 000).

În Australia, oamenii chiar sunt, într-adevăr liberi și radiază de fericire, în timp ce la noi, tinerii pot muri din cauza sexului neprotejat care, uneori, dă cancer. Un simplu vaccin ne-ar ține și pe noi departe de moartea rezultată prin sex. Cum? Cu un simplu vaccin anti HPV. Și nu, nu este suficientă folosirea prezervativului. Vaccinul te apără real de infecția cu HPV, infecție care, uneori, duce la tumori maligne.

Cazul Australiei ne arată că și românii ar putea să fie liberi, să radieze de fericire și, mai ales, să fie vii: vaccinându-se.

VEZI ȘI: Paradox: Protest împotriva vaccinării obligatorii, care nu devine însă obligatorie. Ministrul Rafila acuză ”manipulare, minciună, confuzie și iresponsabilitate în ceea ce privește sănătatea copiilor” - https://www.dcnews.ro/alexandru-rafila-reactie-dura-la-adresa-protestatarilor-a-fost-depasit-un-prag-care-este-pragul-bunei-credinte_926614.html

2. -imagine fara descriere- (2-protest_65235500.jpg)

3. -imagine fara descriere- (3-protest_73783600.jpg)

4. -imagine fara descriere- (4-protest_73754600.jpg)

5. -imagine fara descriere- (1-protest_12382500.jpg)

6. -imagine fara descriere- (5-protest_60146800.jpg)

7. -imagine fara descriere- (6-protest_56949700.jpg)

8. -imagine fara descriere- (7-protest_54293500.jpg)

9. -imagine fara descriere- (8-protest_50727000.jpg)

10. -imagine fara descriere- (9-protest_44694300.jpg)

11. -imagine fara descriere- (10-protest_39521500.jpg)

12. -imagine fara descriere- (11-protest_45764700.jpg)

13. -imagine fara descriere- (13-protest_44409500.jpg)

14. -imagine fara descriere- (14-protest_43520100.jpg)

15. -imagine fara descriere- (17-protest_41710000.jpg)

16. -imagine fara descriere- (22-protest_04100600.jpg)

FOTO DCNEWS

@ancamurgocidcnews

Protest AUR impotriva vaccinarii obligatorii, desi nimeni in Romania nu o va impune

♬ Breaking News(1368654) - TimTaj

@ancamurgocidcnews

George Simion la Min. Sanatatii

♬ sunet original - AncaMurgociDcnews

@ancamurgocidcnews

Protest la min sanatatii

♬ sunet original - AncaMurgociDcnews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel