Omul ultimilor 30 de ani. Mircea Badea: El este!
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 22 dec 2019, 23:54
WhatsApp
Mircea Badea
Mircea Badea
Mircea Badea a spus cine este omul ultimilor 30 de ani.

Mihai Gâdea a întrebat duminică seară, invitații prezenți în platoul emisiunii 'Sinteza Zilei' de la Antena 3, cine este omul ultimilor 30 de ani.

Mircea Badea i-a răspuns, menționând: 'Dacă mă întrebai la începutul emisiunii, nu știam exact cine este omul ultimilor 30 de ani. Dacă mă întrebi acum, cred că este tatăl domniei sale, care a murit salvându-și copilul (n.r tatăl lui Ovidiu Gheorghe, care a murit la Revoluție) și mulți alții care au făcut acest lucru! Ei sunt românii ultimilor 30 de ani!'

În cadrul emisiunii a fost prezent și Ovidiu Gheorghe, fiul unui erou-martir din Brăila. Tatăl său a murit răpus de gloanțe la doar 10 metri de casa lor, fiind împușcat de către un vecin de scară. Ovidiu Gheorghe, atunci în vârstă de 12 ani, a rememorat acele clipe. Acesta a spus că a aprins farurile de la mașină ca tatăl său să moară cu lumină.

'Tata, din păcate, a făcut o alegere nefericită și a venit cu ARO-ul lui unchiu-miu. (...) Cu noi în mașină au fost și doi tineri, o fată și un băiat, care au fost și ei împușcați. Eu eram pe scaunul din dreapta (...) Tata a avut în el 14 gloanțe, însă doar unul i-a fost fatal. (...) Am aprins farurile de la mașină ca tata să moară cu lumină.' a spus Ovidiu Gheorghe. 42 de brăileni au plătit cu viaţa în decembrie 1989.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?