Omul președintelui, pentru Ponta: "Să profeseze responsabilitatea!"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
ponta basescu
ponta basescu

Omul președintelui îl recomandă premierului Victor Ponta să demonstreze și să profeseze responsabilitatea înainte de a o discuta. Iulian Chifu i-a răspuns premierului, care și-a cerut scuze pentru "mitocăniile consilierilor prezidențiali" în ședința de guvern. 

Consilierul prezidențial a scris, pe pagina de socializare:

"Premierul Victor Ponta a rostit, în deschiderea sedintei de guvern, urmatoarele cuvinte, printre altele: 

<<Îmi cer eu scuze pentru mitocăniile consilierilor prezidenţiali şi chiar ale preşedintelui la adresa celor de la Chişinău, dar sunt convins că o relaţie istorică nu poate fi stricată de nişte persoane iresponsabile. Cred că facem ce trebuie că sprijinim Moldova şi asta vreau să facem şi în 2014>>".

Iulian Chifu a continuat prin a-i atrage atenția premierului, subliniind că Moldova e o regiune din România, iar Republica Moldova e un stat.

"Trec peste uzul necontrolat al unor epitete și cuvinte neuzuale pentru deținătorul unei asemenea funcții, într-un vocabular mult prea colorat. Nu pot trece peste documente, însă, iar România a recunoscut statul Republica Moldova, a cărei suveranitate, independență politică și integritate teritorială o respectă, nu Moldova, denumirea unei provincii istorice românești. Iar asumarea identității trebuie să înceapă chiar din cancelaria de la București". 

Chifu îl îndeamnă pe Ponta să învețe ce-i "responsabilitatea" și să nu mai intervină în justiție.

"Cred, totuși, că politica de partid și Campania electorală a viitorului candidat la Președinția României trebuie făcută de la PSD sau de la viitorul sau sediu de campanie, nu din sedința de Guvern. Cât despre responsabilitate, e un subiect pe care actualul prim ministru trebuie să-l demonstreze și să-l profeseze, în nici un caz să-l discute. De exemplu, respectând independenta justiției, statul de drept și hotărârile judecătorești și apărand aceste valori europene și în propriul său partid."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel