Omul de afaceri Ovidiu Tender, eliberat din închisoare după 4 ani
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ovidiu-Tender 1
Ovidiu-Tender 1
Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost eliberat după patru ani de închisoare. El fusese condamnat la 12 ani de închisoare cu executare în dosarul CAROM. 

El fusese incarcerat la penitenciarul Târgu Jiu. Decizia a fost luată de prima instanţă, dar Parchetul nu a contestat-o încă. Ovidiu Tender a beneficiat şi de faptul că are peste 60 de ani, dar şi de faptul că s-a comportat exemplar în perioada în care a fost închis. 

În acelaşi dosar, Marian Iancu a primit 14 ani de detenţie, însă acesta se afla deja în spatele gratiilor, executând 12 ani de închisoare într-un alt dosar în care sunt suspectate fapte economice. Instanţa a impus şi plata prejudiciului - peste 43 de milioane de euro.

Dosarul Carom Oneşti a ajuns în instanţă în februarie 2006, când procurorii DIICOT au considerat că au strâns suficiente probe ca să demonstreze că rafinăria a fost prejudiciată cu 1.400 de miliarde de lei, printr-un circuit financiar complex şi, spun procurorii, ilegal. Artizanii devalizării CAROM sunt consideraţi omul de afaceri Ovidiu Tender şi principalul său complice, Marian Iancu, condamnat deja într-un alt dosar celebru - Rafo Oneşti - la 13 ani şi opt luni de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel