Omul de afaceri Gelu Tofan a murit la 61 de ani
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 22 oct 2021, 11:41
WhatsApp
Gelu Tofan
Omul de afaceri Gelu Tofan a murit vineri, la  vârsta de  61 de ani, în urma unui cancer de pancreas. Anunțul a fost făcut chiar de fiul său, Adrian Tofan.

Adrian Tofan a anunțat că tatăl său a fost diagnosticat cu cancer de pancreas în stadiul 4, cu metastaze la ficat, plămâni și splină, în 26 august 2021. Cu toate acestea, după ce a făcut o formă gravă de covid, situația s-a înrăutățit, deși s-a vindecat.

”Tata a fost diagnosticat cu cancer de pancreas în stadiul 4, cu metastaze la ficat, plămâni şi splină, în data de 26 august 2021. Inoperabil, cu şanse de reuşită a tratamentului convenţional cu citostatice spre zero. A considerat că nu merită chinul prelungit, nici el şi nici familia.

În martie-aprilie, făcuse o formă dură de Covid-19, însă nu a necesitat internare. S-a vindecat, iar de atunci, s-a plans de lipsa de putere, şi a început să scadă în greutate. În luna august, a făcut un set de analize de sânge, iar rezultatele analizelor hepatice au fost dezastruoase, în special GGT-ul - de peste 20 ori faţă de normal.

Era un anti-fumător convins, facea des sport, avea o dietă sănătoasă, nu consuma decât ocazional vin roşu, iar in familia noastră nu ştiu să fi avut cineva această boală. Pe de altă parte, avea insomnii de ani buni şi era foarte stresat”, a scris Adrian Tofan pe Facebook.

G Ad:

"A reuşit să îşi cunoască primii trei nepoţi, pe care îi iubea nespus, şi ştiu că şi-ar fi dorit să îi cunoască şi pe cei ce vor veni. Tata şi-a trăit ultimele săptămâni din viaţă în satul natal, Todireni, din judeţul Botoşani.Ultimul său proiect a fost şi cel mai ambiţios din carieră - amenajarea râului Prut pentru navigaţie. Tata avea regretul că nu va mai apuca să îl vadă finalizat.În anul 1999, Patriarhia Română i-a acordat tatălui meu ordinul “Crucea Patriarhală”, pentru construcţia unei biserici în judeţul Botoşani (http://media.tofan.com/.../dupa-60-de-ani-primul-roman... ).

Tată, Dumnezeu să te odihneasca în pace!", a mai scris fiul lui Gelu Tofan pe Facebook.

Gelu Tofan s-a născut în 1960, în Todireni, județul Botoșani.

Danubiana, afacerea cu anvelope prin care Tofan a cucerit economic țara, a făcut parte din Grupul Tofan. Grupul său era, în anul 2000, cel mai mare producător independent de cauciucuri din Europa Centrală și de Est. Un an mai târziu a vândut grupului francez Michelin cele 2ă fabrici de anvelope și o firmă de reșapare, în urma unei tranzacții estimate la acea vreme la 100 de milioane de dolari.

În câțiva ani, imperiul Tofan, cu o cifră de afaceri netă de circa 600 de milioane de dolari și aproximativ 16.000 de angajați, s-a prăbușit. Omul de afaceri a relatat de mai multe ori că afacerea i-a fost sabotată, chiar "furată" de grupuri de interese și de o parte din oamenii apropiați, care l-ar fi tradat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro