“Omul care a văzut moartea” și “My Fair Lady”, la Teatrul “Toma Caragiu” din Ploiești
Teatrul “Toma Caragiu” din Ploiești vă propune pentru acest sfârșit de săptămână trei spectacole de referință: “Omul care a văzut moartea”, “My Fair Lady” și “Dănilă Prepeleac”.
Omul care a văzut moartea,duminică, 23 aprilie, ora 18:30
Omul care a văzut moartea. Foto: Maria Ștefănescu
Versiune scenică: Andreea Vulpe
Regia: Cristi Juncu
Scenografia: Andu Dumitrescu
Ion Radu Burlan (Alexandru Filimon), Bogdan Farcas (Vagabondul), Oxana Moravec (Raluca Filimon), Ilie Galea (Dl.Leon), Cristian Popa (George), Mihaela Popa (Alice Filimon)
Salvat de la sinucidere, un tânăr, „vagabondul“, profitând de senzaţia pe care această întâmplare o stârneşte, pătrunde în lumea bună în care până atunci nu ar fi avut acces. E un ştrengar obraznic, dezgheţat, cu simţul prompt al oportunităţii şansei ce i s-a oferit. Are umor, are şi farmec, aşa încât nu-i trebuie mult ca să-i cucerească pe (mai) toţi. Sau, în orice caz, să-i zăpăcească. Autorul agaţă intervenţiilor lui de histrion (junele fusese o vreme actor) şi o trenă de, cam moralizatoare, poezie: „sunt omul care a văzut moartea, şi-am cunoscut preţul vieţii. Voi nu ştiţi cât de frumoasă e viaţă! O risipiţi în nimicuri, treceţi pe lângă ea, o otrăviţi cu prejudecăţi şi cu ambiţii neroade, umblaţi după bani, după situaţii, vă pândiţi unii pe alţii şi vă făuriţi singuri chilii de temniţă... Am vrut să v-aduc ceva din vântul depărtărilor, descătuşarea. Lăsaţi-mă să plec: mă cheamă viaţa... libertatea!...“ Omul care aduce „descătușarea“ se arată dibaci şi în politichie, el propulsându-şi salvatorul, podgoreanul Alexandru Filimon, în postul de primar, pentru care în urbe se dă o bătălie acerbă.
My Fair Lady, vineri, 21 aprilie, ora 18:30
Karl Baker și Silviu Biriș în ”My Fair Lady”
Textul si versurile: Alan Jay Lerner
Regia: scenariul si lightdesign Alice Barb
Scenografia: Viorica Petrovici, Alice Barb și Ovidiu Pascal
Muzica: Frederick Loewe
Coregrafia: Roxana Colceag
Distribuția: Calina Epuran (Eliza Doolittle), Silviu Biriș (Henry Higgins), Ion Radu Burlan (Alfred P. Dolittle), Karl Baker/George Capanu (Colonelul Pickering), George Liviu Frincu/Romeo Zaharia (Freddy), Dana Vulc (Mrs.Pearce), Manuela Alionte Frincu (Mrs.Higgins), Rodica Alexandru (Pupăza), Lucian Vasilescu (Cârciumarul).
My Fair Lady. Foto: Maria Ștefănescu
My Fair Lady este un musical, inegalabil în strălucire, inspirat de mitul lui Pygmalion, de libretul operetei compuse de Frederick Loewe şi, nu în ultimul rând, de piesa de teatru a lui G.B.Shaw. Un profesor de fonetică se îndrăgosteşte de îndărătnica sa elevă: o florăreasă, pe care o transformă dintr-o femeie simplă, lipsită de educaţie, într-o adevărată doamnă.
Dănilă Prepeleac, duminica, 23 aprilie, ora 11:00
Adaptare de Mihaela Rus și Lizica Sterea după Ion Creangă
Regia: Mihai Androne
Scenografia: Mihai Androne
Muzica: Vasile Mihăilă
Distribuția: Paul Niculae, Carmen Bogdan, Nelu Neagoe, Cătălin Rădulescu, Mircea Hendrich, Lizica Sterea, Ioana Roșu, Mihaela Rus
Într-un sat trăiau doi fraţi. Cel mare era harnic şi avut. Cel mic toate le făcea pe dos, era nechibzuit şi sărac şi mai avea şi o mulţime de copii. Fratele cel sărac făcuse pe lângă casă, un prepeleac, de aceea şi lumea îi zicea Dănilă Prepeleac. Mai avea şi o pereche de boi mari şi frumoşi, dar nu avea car. Îi cerea cu împrumut pe al fratelui său. Odată acesta îi spuse să meargă la târg, să vândă boii cei mari şi să îşi ia unii mai mici, iar cu restul să îşi ia un car….
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News