Omletă thailandeză pentru un mic dejun hrănitor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Omletă thailandeză pentru un mic dejun hrănitor. Sursa foto: freepik.com
Omletă thailandeză pentru un mic dejun hrănitor. Sursa foto: freepik.com
Kai jeow este o omletă thailandeză clasică, cu un echilibru perfect de sărat, dulce și picant.

Servește omleta cu orez și legume crude pentru o masă rapidă și sățioasă. Omleta în stil thailandez (kai jeow) este atât de ușoară încât o poți prepara imediat. 

Omleta este plină de arome complexe. Combinația de arome dulci, acrișoare, picante și sărate este simbolul bucătăriei din Asia de Sud-Est. Când guști o bucățică din această omletă, te simți pe o stradă din Bangkok.

Salată de primăvară cu ridichi și ouă. Un ingredient secret îi schimbă gustul tradițional

Un ingredient obligatoriu al acestei rețete este sosul de pește. Fără el, omleta nu va avea acel gust original, pentru care este cunoscută în întreaga lume.

Sosul de pește este folosit, în mod obișnuit, în bucătăria din Asia de Sud-Est și este făcut din hamsii care au fost lăsate într-un recipient mare cu sare timp de aproximativ doi ani. După procesul de fermentație, lichidul care conține extractul de hamsii și sare este din nou fermentat. Și după câteva luni, lichidul este scurs, filtrat din nou și îmbuteliat.

Chiftele de legume, preparate în stil indian. Rețeta este simplă și rapidă

Când cumpere sos de pește, citește ingredientele. Pentru un sos de pește grozav, lista de ingrediente ar trebui să includă doar pește și sare.  

Ingrediente pentru 6 porții:

ouă - 3 bucăți,

sos de pește - 1 lingură,

zahăr brun - 1 linguriță,

ceapă verde - câteva fire,

pastă de chili thailandez - 5 grame,

piper negru după gust.

 

Rețeta, pas cu pas

Într-un castron mediu, combină ouăle, sosul de pește, zahărul brun, ceapa, pasta de chili thailandez și piperul negru. Se bate energic până când toate ingredientele se combină bine. 

Fanta, făcută acasă în doar 10 minute. Este la fel de bună ca cea din magazin

Încinge uleiul vegetal într-o tigaie mică, la foc mediu. Toarnă cu grijă amestecul de ouă și condimente în tigaie. Ouăle vor începe imediat să se prăjească și să se umfle. Gătește până când omleta se rumenește ușor. Când omleta este fermă pe o parte, întoarce-o și rumenește-o și pe cealaltă parte, aproximativ 15 secunde.

Omleta se servește imediat cu orez fiert, felii de castraveți și frunze de salată verde. Dacă dorești,  poți face un rulou din omletă și frunze de salată verde. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel