Omletă sățioasă, cu umplutură de cașcaval. Secretul unui mic dejun perfect
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Omletă sățioasă, cu umplutură de cașcaval. Secretul unui mic dejun perfect. Sursa - Pexels
Omletă sățioasă, cu umplutură de cașcaval. Secretul unui mic dejun perfect. Sursa - Pexels
Majoritatea peroanelor obișnuiesc să consume omletă la micul dejun. 

Și dacă rețeta clasică nu vi se mai pare atât de gustoasă, vă sugerăm să pregătiți o omletă umplută cu cașcaval și ciuperci. Pentru asta, veți avea nevoie de puține produse și câteva minute de pregătire.

Ingredientele pentru o porție:

2 ouă,

0,3 pahar de lapte

0,5 lingură de făină,

3 ciuperci,

25 grame de cașcaval tare,

verdețurile preferate,

o lingură de ulei vegetal,

sare și piper după gust.

 

Modul de preparare

 

Aveți nevoie de o tigaie cu diametrul de 17-18 centimetri. Este mai ușor să gătiți într-o tigaie mică, deoarece o omletă mare se poate rupe. Prin urmare, cel mai bine este să gătiți micul dejun într-o tigaie mică, câte o porție separată pentru fiecare membru al familiei.

Puteți alege absolut orice cașcaval pentru rețetă, important este ca acesta să fie de înaltă calitate și să se topească bine.

Se amestecă ouăle cu laptele, făina, sarea, piperul și condimentele preferate. Se bat cu telul sau mixerul până se formează o masă omogenă. Tocați mărunt ciupercile și prăjiți-le separat. Cașcavalul se dă prin răzătoare. Verdeața se toacă. 

Cartofi copți, crocanți și delicioși. Rețeta simplă, pe care o vei face mai des

 

Încingeți bine tigaia cu ulei vegetal, turnați amestecul de ouă și gătiți omleta sub capac. Întoarceți ușor omleta pe cealaltă parte și puneți deasupra ciupercile prăjite și cașcavalul ras. Adăugați verdeața tocată. Când omleta s-a rumenit, se îndoaie în jumătate, se acoperă cu un capac și se gătește încă câteva minute până când cașcavalul se va topi. Poftă bună!

 

 

BONUS. Cum se face cel mai bun pilaf: trei secrete pentru a pregăti corect această rețetă orientală

 

 

Pilaful nu se pregătește atât de ușor pe cât ai crede. Nu toate gospodinele pot face un pilaf, în care orezul să fie fiert în abur, sfărâmicios și foarte gustos.

Bucătarii cu experiență au împărtășit secretele pentru un pilaf perfect, secrete de care ar trebui să ții cont. Dacă încalci tehnologia de gătit, pilaful se va transforma într-un terci de orez cu carne.

În varianta clasică, pilaful este o mâncare consistentă, cu diferite arome. Pentru a crește șansele de succes, folosește aceste trucuri culinare.

În pilaf poți folosi carne de porc, pui sau vită. Cu toate acestea, pentru a face un pilaf tradițional, cel mai bine ar fi să folosești carne de miel. Pilaful va fi parfumat și mai suculent.

Carnea se taie bucăți și se prăjește bine. Se adaugă, apoi, legumele tocate: ceapa și morcovii. După ce legume s-au înmuiat, adaugă orezul și fierbe pilaful la foc mic.

Coaste de porc cu prune și miere, suculente și parfumate. Secretul constă în sosul delicios

O greșeală frecventă este orezul. Alege orez cu bobul lung, care este ferm. O regulă importantă este să speli bine orezul, pentru a elimina tot amidonul. Înainte de a trimite orezul în oala cu carne și legume, trebuie să-l clătești bine.

Mai mult, poți turna apă clocotită peste orez. Peste cinci minute, scurge apa și pune orezul în oala cu carne și legume.

Salvează ușor friptura arsă: două moduri simple care îți sunt de ajutor


Legumele pe care le vei pune în pilaf nu trebuie date prin răzătoare. Cel mai bine este să tăi morcovii în felii mari, iar ceapa - în jumătăți de rondele. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel