Omletă pufoasă fără ouă și fără lapte pentru un mic dejun rapid: o rețeta originală și savuroasă
Cele mai simple, mai delicioase și sănătoase opțiuni pentru micul dejun sunt preparatele din ouă: omletă, ouă prăjite, ouă fierte sau poșate. Preparatele din ouă pot fi combinate în mod ideal cu pește, carne și legume.
Ingrediente pentru patru persoane:
100 de grame de făină de năut;
50 de grame de brânză tăiată cubulețe;
40 de grame de făină de porumb;
250 mililitri de apă;
câteva linguri de ulei de măsline extravirgin;
jumătate de ceapă;
usturoi tocat, pătrunjel,
ardei iute și sare.
Tartă cu ciocolata, fistic și portocale: moale în interior și crocantă la exterior
Omleta fără ouă și fără lapte. Mod de preparare
Rumenim ceapa tocată într-o tigaie, în puțin ulei de măsline. Adăugați brânza și sotați-o câteva minute la flacără mare. Turnați apoi câteva linguri de apă, un praf de sare și lăsați brânza pe foc mic, aproximativ un sfert de oră.
După 15 minute, adăugați usturoiul tocat, pătrunjelul și ardeiul iute și opriți focul. Între timp, amestecați, într-un castron, cele două făini cernute (porumb și năut). Adăugați puțină apă și amestecați bine până obțineți un aluat cu o consistență netedă și cremoasă.
În acest moment, încorporați în aluat o lingură de ulei de măsline și brânza pe care ați sotat-o anterior. Luați o tigaie în care ați turnat un strop de ulei și puneți-o pe aragaz. După ce tigaia s-a înfierbântat, turnați compoziția și acoperiți-o cu un capac. Omleta se coase la foc mediu, aproximativ zece minute, scrie food.obozrevatel.com.
Focaccia crocantă de dovlecei: o rețetă ușoară și rapidă, care înlocuiește pâinea
După 10 minute, se întoarce pe cealaltă parte și se coace 5 minute. Când este gata, omleta se mută pe o farfurie și se poate servi. Omleta poate fi servită fie caldă, fie rece, fiind la fel de delicioasă. Poftă bună!
Trucul bunicii pentru o omletă pufoasă și delicioasă: unge capacul tigăii cu un ingredient secret
Orice gospodină știe că omleta se face într-o tigaie, peste care pui neapărat un capac. În acest caz, amestecul de ouă și lapte se va coace uniform.
În același timp, majoritatea bucătarilor amatori nici nu realizează că anume capacul îi poate să obțină o omletă de nota 10.
Deci, dacă ungeți partea superioară de capacului cu un anume ingredient, atunci consistența și gustul omletei vor fi ideale.
Tort japonez, din două ingrediente: este gata în 10 minute și are un minim de calorii
Aplicați puțin unt în interiorul capacului. Desigur, înainte de aceasta, untul trebuie lăsat la temperatura camerei, ca să fie înmuiat.
Dacă, în timpul preparării unei omlete, tigaia este acoperită cu un capac „uleios”, atunci gustul se va îmbunătăți considerabil. Omleta va ieși incredibil de moale, pufoasă și fragedă. În plus, omleta va căpăta un gust interesant de cremos.
Ouăle sunt incredibil de nutritive
Ouăle sunt printre cele mai hrănitoare alimente cunoscute. De fapt, putem spune că oul este un aliment perfect, deoarece conține câte puțin din aproape fiecare nutrient de care ai nevoie zilnic.
De asemenea, ouăle conțin cantități de vitamina D, vitamina E, vitamina K, vitamina B6, calciu și zinc, dar si diferite oligoelemente care sunt importante pentru sănătate, inclusiv cupru, fier, magneziu, mangan, seleniu și zinc, gălbenușul de ou fiind principalul contributor la aprovizionarea cu fier și zinc, scrie doc.ro.
Prezența unor astfel de minerale și micronutrienți în ou este destul de interesantă, deoarece o deficiență a unora dintre acestea (Zn, Mg și Se) a fost asociată cu depresia și oboseala și dezvoltarea bolilor cronice. Concentrația unora dintre aceste oligoelemente (seleniu, iod) poate fi crescută semnificativ în funcție de dieta găinilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News