Omletă luxuriantă dintr-un singur ou: o rețetă simplă pentru un mic dejun delicios
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Omletă luxuriantă dintr-un singur ou, o rețetă simplă pentru un mic dejun delicios. Sursa foto: freepik.co
Omletă luxuriantă dintr-un singur ou, o rețetă simplă pentru un mic dejun delicios. Sursa foto: freepik.co
Omleta este o mâncare tradițională, iubită în întreaga lume.  

Acest fel de mâncare este extrem de simplă și poate fi gătită în diverse moduri, adăugând diferite ingrediente în ouă. Spre exemplu, legume sau brânză.

O omletă clasică ar trebui făcută cu lapte, dar poate fi preparată și fără.  Îți oferim o rețetă de omletă pe care o poți  face dintr-un singur ou. Această rețetă îți vine în ajutor atunci când frigiderul este gol, dar trebuie să faci ceva pentru micul dejun.

Ingrediente:


ou - 1 bucată,
lapte - 4 linguri.
făină - 2 linguri.
sare, piper - după gust.

 

Modul de preparare


Bate oul cu sare. Adaugă  laptele și amestecă. Apoi adaugă  făina uniform, astfel încât să nu fie cocoloașe.

Se încinge tigaia cu ulei și se toarnă amestecul. Trebuie să prăjești omleta aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Poftă bună!

Orezul trebuie spălat înainte de a fi gătit sau nu? Răspunsul te va surprinde

Nu este chiar atât de simplu să prepari o omletă, deoarece trebuie să respecți anumite tehnici pentru a obține o textură cremoasă, moale și delicioasă! Adăugând un ingredient neașteptat, îți vei putea perfecționa rețeta.

Omleta cu maioneză este delicioasă

În primul rând, omleta perfectă trebuie să fie moale și apetisantă. Trebuie să te asiguri să ouăle din omletă nu s-au uscat prea tare, dar nici să fie prea moi. Din fericire, există un ingredient care poate face toată diferența.

Aluatul nu se va lipi de sucitor și de mâini: trucurile care îți vor face munca mai ușoară

Pentru a da mai multă aromă omletei, ouăle trebuie bătute bine și amestecate cu o lingură de maioneză. Acest ingredient va da omletei un gust  deosebit. Integrând maioneza în omletă, vei fi surprins de rezultat.

Iată ingredientele de care vei avea nevoie:

4 ouă,

1 lingura de apă,

1 linguriță unt,

1 lingură de maioneză,

sare și piper după gust.

Prepararea, pas cu pas

Bate ouăle cu maioneza și apa într-un castron. Se condimentează cu sare și piper. Topește untul într-o tigaie și adaugă amestecul pregătit. Gătește omleta la foc mic, amestecând până când ouăle se înmoaie și sunt ușor umede.

Vinete cu gust de ciuperci, moi și apetisante: un ingredient secret le face mai gustoase

De asemenea, poți găti omleta în bain-marie. Pune apă într-o cratiță pe care o vei încălzi câteva minute. Așează, apoi, bolul cu ouă pe oala cu apă și redu focul. Această tehnică de preparare a omletei poate dura aproximativ 10 minute. Cu toate acestea, omleta va avea o textură excelentă.

Pentru a te bucura de o omletă apetisantă, poți adăuga brânză, arpagic sau legume de sezon. După cum ai văzut, un singur ingredient este suficient pentru a obține o omletă delicioasă. Nu ezita să testezi aceste sfaturi pentru a reuși, de fiecare fată, să prepari o omletă gustoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel