Data actualizării:
Data publicării:

Omletă înaltă și pufoasă: adaugă acest ingredient și micul dejun e gata

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Omletă înaltă și pufoasă - adaugă acest ingredient și micul dejun e gata. Sursa - Pexels
Omletă înaltă și pufoasă - adaugă acest ingredient și micul dejun e gata. Sursa - Pexels

Omleta este unul dintre acele feluri de mâncare care ne salvează ziua. Când habar n-avem ce să punem pe masă sau poate nu am avut timp să facem cumpărături, luăm doar câteva ouă și masa e gata. 

Astăzi vrem să vă oferim câteva sfaturi pe care, cu siguranță, bunicile noastre le cunoșteau foarte bine. Dacă adaugi acest ingredient în ouă, omleta va fi mai pufoasă ca niciodată.

Vă asigurăm că acest truc ingenios vă va lua doar un minut, dar rezultatele vor fi spectaculoase. De câte ori ți s-a întâmplat că, în ciuda faptului că ai urmat rețeta și ai folosit ingrediente proaspete, omleta a ieșit uscată și subțire? Ei bine, urmați acest sfat și nu se va mai întâmpla.

Cea mai rapidă și eficientă metodă să crești ceapă verde fără a avea un ghiveci cu pământ

 

Dacă te gândești la produse scumpe, folosite de marii bucătari, te înșeli. Îți trebuie niște bicarbonat simplu, un produs pe care îi ai deja în bucătărie.

Iată ce trebuie să faci: odată ce ouăle au fost bătute cu un praf de sare și puțin lapte, adaugă un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu. Evident, pe măsură ce vei folosi mai multe ouă, va trebui să mărești și cantitatea bicarbonatului. Încorporează-l în ouă și omleta ta va fi mai pufoasă ca niciodată. Poftă bună!

 

 

BONUS. Omletă delicioasă cu turmeric: secretul unui preparat fraged și pufos

 

În mod tradițional, omleta se face doar din ouă, dar puteți adăuga legume, ciuperci, brânză, ierburi, condimente după cum doriți.  

Iată câteva sfaturi despre cum să faci omleta perfectă: folosiți o tigaie antiaderentă bună și o spatulă de silicon.

Mai întâi spargeți ouăle în tigaie și amestecați-le ușor, dar nu le bateți. Omleta se prepară la o temperatură foarte scăzută, altfel se va usca în câteva secunde. Amestecați constant în timpul gătirii, în caz contrar, ouăle se vor usca în tigaie.

Cum să dezgheți carnea în 20 de minute: un truc, dezvăluit de bucătari

Este important să rețineți că omleta se coace chiar și după ce opriți focul, așa că vă recomandăm să opriți focul cu un minut mai devreme și să mutați omleta pe o farfurie.

 

 

Ingrediente:

 

3 ouă mari,

o mână de spanac crud,

1 lingură de unt,

1 lingură praf de turmeric,

sare și piper după gust.

 

 

Prepararea

 

 

Bateți ouăle și turmericul într-un castron. Topiți untul într-o tigaie la foc mediu. Adăugați spanacul în tigaia cu unt și amestecați până când spanacul este moale.

Omletă ușoară, rapidă și delicioasă: ai nevoie de două ingrediente la care nu te-ai gândit vreodată

Acum, adăugați amestecul de ouă cu turmeric peste spanac. Amestecați ouăle tot timpul, iar întregul proces de gătire trebuie să dureze 2-3 minute. 

Asezonați omleta cu sare și piper. Omleta poate fi servită cu șuncă, roșii, avocado sau verdeață. Poftă bună!

 

 

 

BONUS. Trucul bunicii pentru o omletă pufoasă și delicioasă: unge capacul tigăii cu un ingredient secret    

 

Orice gospodină știe că omleta se face într-o tigaie, peste care pui neapărat un capac. În acest caz, amestecul de ouă și lapte se va coace uniform.

În același timp, majoritatea bucătarilor amatori nici nu realizează că anume capacul îi poate să obțină o omletă de nota 10.  

Deci, dacă ungeți partea superioară de capacului cu un anume ingredient, atunci consistența și gustul omletei vor fi ideale.

Paste cu somon și cremă de praz, ușoare și cremoase: le prepari într-o tigaie și sunt gata în 10 minute

Aplicați puțin unt în interiorul capacului. Desigur, înainte de aceasta, untul trebuie lăsat la temperatura camerei. să fie înmuiat. 

Dacă, în timpul preparării unei omlete, tigaia este acoperită cu un capac „uleios”, atunci gustul se va îmbunătăți considerabil.

Tartă cu banane caramelizate și nuci: o rețetă cu origini arăbești, care i-a cucerit pe gurmanzi

Omleta va ieși incredibil de moale, pufoasă și fragedă. În plus, omleta va căpăta un gust interesant de cremos.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel