Data publicării:
Omletă de cartofi, în cuptorul cu microunde: o rețetă delicioasă, care te salvează când nu ai timp
Omleta de cartofi este unul dintre cele mai cunoscute preparate culinare din toată lumea. Tuturor le place omleta, care este super sățioasă. Cu ceapă sau fără, cu șuncă, brânză, cașcaval sau legume, omleta este nelipsită de la micul dejun.
Cum se prepară omleta de cartofi la cuptorul cu microunde?
Ingredientele de care avem nevoie:
115 grame de ceapă (în caz dacă o preferați),
3 linguri ulei de măsline,
2 linguri de apă,
300 de grame de cartofi,
3 ouă,
sare și piper după gust.
Nu ratați și: Sparanghel cu cartofi noi: o cină, plină de vitamine, pentru toată familia
Omletă de cartofi, în cuptorul cu microunde: o rețetă delicioasă, care te salvează când nu ai timp. Rețeta pas cu pas
Feliați ceapa și puneți-o într-un vas termorezistent. Nu uitați să adăugați o lingură de ulei de măsline, 2 linguri de apă și un praf de sare. Amestecați ingredientele și puneți vasul în cuptorul cu microunde, timp de 3 minute, la putere maximă.
În timp ce se gătește ceapa, tăiați cartofii în felii subțiri și adaugați-i în vasul cu ceapă. Mai adăugați 2 linguri de ulei de măsline, amestecați și puneți-i pentru 5 minute în cuptorul cu microunde.
Vă sfătuim să încercați și: Meniu de dietă. Cum slăbești în 7 zile: Ce trebuie să mănânci la mic dejun, prânz și cină
Ouăle se bat cu un praf de sare. După ce cartofii s-au înmuiat, ouăle bătute se distribuie uniform peste aceștia.
Gătiți-i încă 3 minute. Întoarceți omleta și lasați-o încă un minut în cuptorul cu microunde. Și, iată, în doar 12 minute veți avea o omletă, gata de servit și fără a fi nevoie să spălați multe vase.
Șaorma cu pește. Rețeta neașteptat de delicioasă
Serviți omleta, alături de o salată proaspătă, pentru a începe ziua cu o doză de energie și vitamine.
Beneficiile consumului de ouă
Ouăle satură rapid și conțin proteine care transmit creierului semnale care ne ajuta să ne săturăm mai repede. Consumul lor prezintă beneficii pentru sănătate. Ouăle conțin proteine de bună calitate, ajută la reglarea colesterolul bun și scad riscul unui atac cerebral. Acest produs este o alegere excelentă într-o dietă sănătoasă și echilibrată. Fiind o sursă de proteine, ouăle conțin vitamine și minerale.
Amestecați ceapa cu făina pentru un rezultat excelent: un aperitiv cu care îți vei cuceri musafirii
Oul rămâne un produs alimentar de înaltă calitate nutrițională pentru adulți, inclusiv bătrâni și copii, și este consumat în întreaga lume. În paralel, există dovezi convingătoare că oul conține mulți compuși bioactivi încă neexplorați, care pot fi de mare interes în prevenirea și vindecarea bolilor.
Oul poate contribui la sănătatea generală pe toată durata vieții, deși persoanele care suferă de tulburări metabolice, cum ar fi diabetul, hipercolesterolemia și hipertensiunea arterială, trebuie să fie precaute cu aportul de colesterol din dietă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News