Omisiune majora în legea anti-cutremur ”furată” de Darius Vâlcov
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Cristian Popescu
WhatsApp
"Deputatul PNL Dan Cristian Popescu acuza parlamentarii PSD-UNPR-ALDE de iresponsabilitate in cazul votului pe legea cutremurelor. Intr-un comunicat de presa Popescu mai spune si ca fostul senator Darius Valcov i-a copiat ideea proiectului de lege si a profitat de faptul ca facea parte din coalitia majoritara din Parlament pentru a-si trece propria initiativa."

"Din păcate, observ ca parlamentarii, în special ‎cei din coaliția PSD-UNPR-ALDE, nu învață nimic nici din greșelile trecutului, nici din cerințele străzii și ale societății civile.

Săptămâna aceasta a fost promulgata legea inițiată de Darius Vâlcov, referitoare la clădirile cu risc seismic. Așa cum am mai spus, proiectul domnului Vâlcov din 2014 este o copie a unei inițiative legislative propuse de mine cu un an înainte, în 2013. Discuția nu este despre paternitate, ci faptul că legea care tocmai a fost adoptată NU este completă și nu rezolvă în totalitate problemele acestor clădiri. Ea propune exclusiv interzicerea activităților comerciale în cadrul lor, dar nu restricționează locuitul acolo, în timp ce eu am mers mai departe, promovând ideea de prevenție totală, nu doar de minimizare a pierderilor.

[citeste siâ

Deși autoritățile statului au fonduri pentru reabilitarea clădirilor respective, se lovesc de refuzul proprietarilor de a-și părăsi locuințele, în acest moment neexistând pârghii legislative prin care să poată fi obligați să o facă. Inițiativa depusă de mine rezolvă aceasta problemă, oferind statului o bază legală pentru constrângerea lor, putându-se ajunge chiar și la expropriere. Deși pot părea măsuri dure, nimic nu este prea mult atunci când este vorba de protejarea vieților omenești.

Fac apel la deputații fostei coaliții de guvernare să scoată ‎din sertare această lege și să o voteze cât mai repede în plen!

În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, voi propune noului Guvern, în care am foarte mare încredere că pune prioritățile românilor pe primul loc, să treacă acest ‎proiect prin ordonanță de urgență."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel