Omenirea mănâncă în 40 de ani cât a produs în ultimele 120 de secole
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
grau
grau

Omenirea va trebui să producă în următorii 40 de ani atâta mâncare cât a produs în ultimii 12.000, din cauza creșterii masive a populației globale.

Potrivit studiilor realizate de Federația Internațională a Semințelor, în anul 1960 un hectar trebuia să hrănească doi oameni, în 1995, patru oameni, în 2025 va trebui să hrănească 15 oameni. Se estimează că în anul 2050 populatia globală va ajunge la 9 miliarde de oameni, ceea ce înseamnă că trebuie să producem mai multă mâncare ca oricând.

Toate acestea în condițiile în care suprafețele arabile devin tot mai mici, iar efectul de seră impune folosirea unor tehnologii mai puțin poluante. Pe de altă parte, o suprafață cultivabilă din ce în ce mai mare va fi alocată producției de biocombustibil, astfel că omenirea se va confrunta cu o criză alimentară dacă nu are loc o revoluție în agricultură. Cercetătorii cred că biotehnologia-folosirea ingineriei genetice-este soluția la această problemă. Plantele modificate genetic asigură producții mai mari, cu mai puține pesticide și lucrări agricole, deci cu mai puține gaze de seră. Politicienii europeni refuză aceste soluții, sub influența unor grupări extremist ecologiste care se bazează pe lipsa de informare a publicului.

Vezi filmul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel