Data actualizării:
Data publicării:

Om omorât de urs în Vrancea? Marinescu: ”Să nu se accentueze o isterie, să nu ne apucăm să facem așa ceva!”

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
urs
urs

Senatorul Marius Marinescu, președintele fondator al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului, trage un semnal de alarmă după ce a apărut în presă știrea care spunea că un urs a omorât un om în Vrancea.

Referitor la cazul decesului bărbatului din Vrancea, care se presupune că ar fi fost omorât de un urs, precum și la 'soluția' găsită de cele mai multe ori de către autorități de a împușca urșii, Marius Marinescu a spus, în exclusivitate pentru DC News, că:

Nu putem spune că a fost omorât de urs până nu așteptăm finalizarea anchetei, dar și împrejurările care au dus la moartea acelui bărbat din Vrancea. În urmă cu ceva vreme s-a bătut monedă în presă că în Harghita un individ, care a intrat în pădure să ia niște lemne, a fost omorât de un urs.  S-a dat aprobare pentru împușcarea ursului și, până la urmă, s-a dovedit că acel individ era braconier și se dusese în bârlogul unei ursoaice să îi fure puii. Să nu se accentueze o isterie, să nu ne apucăm să decimăm urșii. Să vedem care este cauza! Să nu se întâmple ca în 99% din cazuri în care braconierii pun capcane pentru a-i ucide. Există o mafie bine cunoscută a trofeelor de vănătoare, a cărnii și blănurilor de animale sălbatice.

Animalele nu sunt de vină

 

Întrebat dacă oamenii sunt principalii vinovați pentru că le distrug habitatul natural, senatorul Marius Marinescu a spus că:

Animalele nu au nicio vină. Oamenii le distrug habitatul natural. În România s-a distrus peste 1 milion de hectare de pădure. Animalele ce să facă? Se duc după hrană pentru că oamenii nu respectă nici măcar legea criminală a vânătorii 407/2006 prin care administratorii fondurilor de vânătoare sunt obligați să pună mâncare în paduri animalelor sălbatice. Pe de altă parte, nu se iau măsuri de către Ministerul Mediului dacă nu se respectă legea. Imediat se dau ordine, fără să se verifice ce se întâmplă la fața locului, să se împuște ursul, precum s-a întâmplat cu cel de la Buzău. Cea mai bună soluție e relocarea. Sunt zone în pădurile României unde nu mai există urși, în Caraș-Severin, în munții Maramureșului.  Autoritățile sunt de vină. Statul român nu este în stare să amenajeze o rezervație naturală pentru animalele sălbatice, care nu pot trăi decât în captivitate a spus Marius Marinescu pentru DC News.

Poliția Animalelor, o nevoie urgentă de înființare!

 

Marius Marinescu a subliniat că România este singura țară din UE care nu are Poliția Animalelor, nevoia înființării acesteia fiind de o urgență imediată.

În momentul de față nu este Poliția Animalelor, care să îi sancționeze pe cei vinovați de cruzime împotriva animalelor, pe braconieri. Poliția Animalelor ar trebui să funcționeze precum SMURD, să salveze animalele. Primesc sute de telefoane de la iubitorii de animale. Suntem singura țară din UE care nu există Poliția Animalelor. Am apelat de nenumărate ori și la doamna Dăncilă. Oare, este atât de greu să se înființeze această instituție în cadrul Ministerului de Interne, pe linia SMURD de salvare a animalelor entitate, care sa îi sancționeze pe vinovați? Aici este cea mai mare problemă. 

Vezi și Tată și fiu condamnați pentru vânarea brutală a unei ursoaice cu pui care hiberna. Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel