Om de afaceri din Craiova, membru PNL, reţinut pentru un prejudiciu de peste un milion de lei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Omul de afaceri craiovean Viorel Călin, candidat din partea PNL la alegerile parlamentare din 2008 şi care a derulat afaceri cu Primăria, a fost reţinut, fiind acuzat că a prejudiciat bugetul cu peste un milion de lei, înregistrând în contabilitate cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale.

Viorel Călin, directorul antreprizei de construcţii industriale şi civile SC CAVI Imexco SRL Craiova, societate care a executat lucrările de modernizare a Gării Craiova, a fost reţinut, marţi, de procurorii Parchetului Curţii de Apel Craiova, fiind cercetat pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, procuror Ionel Grigorie, în perioada 2005-2007 omul de afaceri a evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale şi a omis menţionarea unor venituri realizate, având drept consecinţă sustragerea de la plata către bugetul de stat a sumei de 1.059.466 de lei, reprezentând impozit pe venit.

"A întocmit în fals acte prin care erau evidenţiate anumite operaţiuni. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova de la parchetele ierarhic inferioare. Legea permite în cauze complexe să preluăm dosare de la parchetele ierarhic inferioare”, a declarat procurorul Ionel Grigorie.

Potrivit sursei citate, omul de afaceri craiovean Viorel Călin va fi prezentat magistraţilor de la Tribunalul Dolj cu propunerea emiterii unui mandat de arestare preventivă pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Viorel Călin este membru PNL şi a candidat din partea acestui partid la alegerile parlamentare din 2008 în Colegiul 3 Senat Filiaşi-Cetate, având-o contracandidat pe Lia Olguţa Vasilescu, care a şi câştigat mandatul de senator.

Firma Cavi Imexco SRL, al cărei director este Viorel Călin, a încheiat în luna iulie 2007 un contract cu Primăria Craiova pentru modernizarea Pieţei Gării, în valoare totală de 2,5 milioane de lei. La câteva luni, Primăria Craiova şi societatea Cavi au încheiat un nou contract prin care s-au alocat 1,26 de milioane de lei pentru lucrări suplimentare.

În aceeaşi perioadă în care Primăria Craiova şi SC Cavi Imexco SRL au încheiat contractul pentru modernizarea Pieţei Gării, societatea condusă de Viorel Călin a executat lucrări de reabilitare a Gării CFR Craiova. Lucrările de reabilitare şi modernizare a Gării CFR Craiova au început la 1 iulie 2005, licitaţia de execuţie fiind câştigată de HF Wiebe Gmb & Co. KG Germania, care a luat ca subcontractant societatea Cavi Imexco SRL Craiova.

sursa: Mediafax

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel