Om de afaceri, acuzat că a beneficiat ilegal de fonduri UE
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bani-euro
bani-euro
Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ştefan Radu, administrator al unei societăţi comerciale, pentru că a obţinut în mod ilegal fonduri de peste două milioane de lei din bugetul Uniunii Europene.

Conform DNA, inculpatul este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

'În perioada 2010 - 2014, inculpatul Radu Ştefan, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul agricol, cu ocazia depunerii cererii de plată unică pe suprafaţă, cu intenţie, a determinat în anul 2010 o persoană să declare, fără vinovăţie, că exploatează în mod legal suprafaţa de 0,87 ha teren, care, în realitate, avea alt proprietar, iar în anii 2011 - 2014 a făcut personal, cu rea-credinţă, declaraţii în acest sens. Suprafaţa respectivă face parte dintr-un bloc fizic declarat integral de inculpat la APIA - Centrul Judeţean Călăraşi ca fiind utilizat de societatea sa, în condiţiile în care proprietarul de drept nu a arendat, concesionat sau dat în folosinţă acestuia terenul respectiv', spun procurorii.

În urma acestor demersuri, omul de afaceri a obţinut pe nedrept suma totală de 2.665,55 lei, din care 2.068,99 lei din bugetul Uniunii Europene şi 596,56 lei din bugetul naţional.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Călăraşi. Prejudiciul a fost acoperit în totalitate de către inculpat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel