Oltchim ar putea fi achiziționat de Chimcomplex
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Chimcomplex, cel mai mare producător independent de produse chimice din România și-a anunțat intenția de achiziționare a unor active la nivel european, printre care și Oltchim. 

Chimcomplex anunţă demararea unui amplu program de dezvoltare a afacerilor sale din industria chimică în următorii cinci ani, care include achiziţii ale unor unităţi la nivel european, dar şi în România, printre care se numără şi active ale Oltchim. 

Chimcomplex demarează un program robust de dezvoltare a afacerilor sale din industria chimică, pentru următorii cinci ani. Programul prevede atât creşterea organică, dar şi achiziţii ale altor unităţi la nivel european. 

"Chimcomplex vizează dezvoltarea facilităţilor de producţie din Oneşti, România, unde deja a investit peste 70 de milioane de euro, inclusiv în două unităţi moderne de cogenerare ce au permis atingerea unui nivel de eficienţă energetică similar cu al liderilor mondiali în domeniu. Prima investiţie de peste 10 milioane de euro constă într-o unitate de producţie de clorură de calciu cu o capacitate de 30.000 tone/an şi demarează la începutul lui 2017. Investiţii în alte unităţi de producţie sunt în faze avansate de pregătire şi vor fi lansate în 2018 şi 2019", se spune în comunicat. 

De asemenea, Chimcomplex a identificat o serie de oportunităţi de achiziţie, atât în România, cât şi în alte ţări europene. Printre acestea se află şi active ale Oltchim, alături de alte platforme la nivel european. 

"Compania consideră că cea mai bună soluţie pentru economia românească, pentru mai buna valorificare a resurselor naturale, umane şi de capital de care dispune România pentru industria chimică, este reprezentată de consolidarea afacerilor Oltchim cu cele ale Chimcomplex. Aşa cum s-a întâmplat în Polonia sau Cehia, o asemenea integrare va reprezenta un reper important în consolidarea capitalului privat autohton în domeniul industrial, un sector dominat în mod tradiţional de corporaţiile internaţionale", notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel