Data publicării:

Olt: CJ va construi, cu 23 de milioane lei, un nou cămin pentru vârstnici

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Consiliul Judeţean (CJ) Olt va construi un nou imobil pentru centrul de îngrijire şi asistenţă pentru vârstnici din comuna Fălcoiu, acolo unde funcţionează un astfel de cămin într-o clădire veche, un fost conac, imobil ce nu corespunde cerinţelor, potrivit preşedintelui CJ Olt, Marius Oprescu. 

El a precizat joi, după şedinţa forului judeţean, că a fost aprobată documentaţia tehnico-economică pentru viitorul centru de îngrijire şi asistenţă, iar realizarea obiectivului va dura doi-trei ani. 

"Este o investiţie nouă. La Fălcoiu, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, avem un cămin de bătrâni care funcţionează într-o fostă clădire istorică, într-un conac ce nu mai corespunde cerinţelor, şi am hotărât ca, decât să încercăm să o reabilităm, să construim o clădire nouă, astfel încât să asigurăm condiţiile necesare unui trai decent bătrânilor din acel complex. Astăzi, în şedinţa de consiliu judeţean, am aprobat studiul de fezabilitate. Este vorba despre o investiţie de peste 23 de milioane de lei" a spus Oprescu.

Noul cămin pentru vârstnici va avea o capacitate de 50 de locuri, iar după finalizare se va avea în vedere şi schimbarea destinaţiei vechiului imobil, precum şi o eventuală restaurare a acestuia. 

"În urma aprobării de astăzi, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului va scoate la licitaţie acel centru. O să încercăm să finalizăm investiţia în doi-trei ani, nu este o investiţie mică şi necesită o sumă importantă şi nu o puteam asigura într-un singur an, aşa cum nici constructorul nu ar putea să finalizeze. Pentru clădirea veche, vom vedea, împreună cu Muzeul Judeţean, ce putem să reabilităm din ea şi să îi dăm o altă destinaţie", a adăugat preşedintele CJ Olt.

În prezent, în judeţul Olt, funcţionează două cămine pentru persoane vârstnice în regim rezidenţial, respectiv cel de la Fălcoiu şi un altul la Slatina, capacitatea lor totală fiind de 100 de locuri. 

Un raport al DGASPC prezentat în luna august la Comitetul consultativ pentru Problemele Persoanelor Vârstnice arată că procentul persoanelor vârstnice din populaţia totală a localităţilor din judeţul Olt a crescut, ceea ce arată o accentuare a fenomenului de îmbătrânire a populaţiei, iar în şase comune, peste jumătate dintre localnici sunt persoane vârstnice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel