Olosz Gergely (UDMR) a demisionat din Senat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Olosz Gergely
Olosz Gergely

Olosz Gergely, senator UDMR de Covasna, a anunțat, luni, în plen, că renunță la mandatul de parlamentar din cauza campaniei de compromitere îndreptate împotriva sa recent, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii.

”În ultimele săptămâni şi luni, a început o campanie la nivel naţional împotriva UDMR şi a persoanei mele, în legătură cu o investiţie din judeţul Covasna. Sunt atacat pentru că fac ceea ce m-au însărcinat să fac locuitorii din acea zonă, să creăm industrie şi locuri de muncă. În realitate, cei care mă atacă nu vor să lovească în mine, ci urmăresc să facă rău UDMR. Din acest motiv, după o profundă cumpănire, am hotărât să demisionez astăzi, renunţând la mandatul de senator. Sunt convins că procedând astfel, limpezesc situaţia. Uniunea nu va mai putea fi atacată pentru că unui senator al ei i se aduce acuzaţia că şi-a dorit să creeze locuri de muncă”, a spus Gergely, potrivit comunicatului.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a luat cunoștință de demisia colegului său confirmând că atacurile împotriva sa țintesc și Uniunii. Președintele formațiunii aprobă decizia fostului parlamentar.

Gergely este vicepreședinte al CRU al UDMR și este parlamentar din 2008. În același an, din cauza noii sale calități, a demisionat din fucția de președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

În 2012 el era trimis în judecată pentru trafic de influență, alături de patru reprezentanți ai unor firme, pe care i-ar fi ajutat să obțină contracte oneroase, cerând în schimb peste 500.000 de euro și 400.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel