Oficial: Rusia și Belarus nu vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris 2024
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Primarul Parisului nu-i vrea pe sportivii ruși la Jocurile Olimpice/ Foto Ilustrativ Pixabay
Primarul Parisului nu-i vrea pe sportivii ruși la Jocurile Olimpice/ Foto Ilustrativ Pixabay
Comitetul Internaţional Olimpic confirmă că va invita 203 ţări la JO 2024 de la Paris, fără Rusia şi Belarus.  

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a anunţat miercuri că va trimite 203 invitaţii comitetelor naţionale pentru participarea la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, ceea ce exclude pentru moment Rusia şi Belarus, a căror participare este în suspans ca urmare a invaziei din Ucraina, informează EFE.

La exact un an înaintea startului Jocurilor din capitala Franţei, Bach a transmis la Paris, într-o ceremonie simbolică, primele zece invitaţii şi a asigurat că va face, în zilele următoare, acelaşi lucru cu celelalte comitete naţionale din întreaga lume.

Preşedintele CIO, al cărui organism temporizează excluderea Rusiei şi Belarusului de la JO 2024, nu a intrat în mai multe detalii în discursul său pe această temă.

Ucraina solicită excluderea celor două ţări, dar ultimele mişcări ale CIO sugerează că va deschide calea unei participări a sportivilor ruşi şi belaruşi, astfel încât aceştia să poată concura sub drapel neutru, în condiţiile în care nu au nicio legătură cu armata sau cu alte organizaţii militare, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel