"Olimpiadele Copilăriei" au detronat tabletele și calculatoarele
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Mii de copii, de la cei care abia învață să se desprindă de mâna mamei, până la adolescenți gata să-și ia zborul spre tinerețe, s-au prins în joaca de vară oferită de "Olimpiadele Copilăriei", în Parcul Sebastian din Sectorul 5. Vreme de o săptămână parcă timpul a fost prea scurt pentru toate jocurile în aer liber, atelierele creative și de cunoaștere, spectacolele de ventrilocie și magie, concertele la care au participat în fiecare seară.

S-au pictat pe față cu orice personaj și-au imaginat, artiste talentate împlinindu-le orice dorință copiilor bucălați. Cosânzenelor li s-au împletit cosițele, pe care apoi le-au colorat în cele mai vii culori temporare, iar Feții Frumoși și-au tatuat zmei, balauri, dragoni care dispăreau ca prin farmec la primul contact cu săpunul și buretele. Viitoarele cumpărătoare de bijuterii sofisticate au învățat să-și confecționeze singure mărgele, brățări, bentițe, îmbinând mărgele colorate și decupând materiale strălucitoare, iar soluția "Slime" s-a dovedit modelatoare de orice năzdrăvan. Toți copiii și părinții ori bunicii prezenți în parc au învățat lucruri utile despre intervențiile în situații de urgență de la specialiștii ISU și SMURD, iar de la cei care cunosc tainele teatrului și cinematografiei au învățat câteva trucuri despre arta actorului și a desenelor animate. Pe locul cel mai înalt al podiumului s-a situat, evident, joaca:"Baba Oarba", "1,2,3, la perete stai!", șotronul, elasticul, "Roaba", "Rațele și vânătorii", "Țară, țară vrem ostași" și multe alte jocuri și cântecele pentru copii au atras mii de amatori de joacă în parcul Sebastian, indiferent de vârstă ori de condiția fizică.

MAGITOT și Crina Zvobodă au strâns mii de hohote de râs la fiecare spectacol, fiecare seară încheindu-se în acordurile artiștilor mici și mari, precum corul de copii "Sunetul Muzicii", Maria Crăciun, Enrico di Callabria, Folk Frate, DJ Project, PROCONSUL, Magda Pușkaș, Emeric Imre, Vanghele Gogu, Rareș Suciu.

"Olimpiadele Copilăriei" este un proiect finanţat din fonduri nerambursabile din bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache". Accesul a fost gratuit la toate evenimentele din cadrul proiectului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel