Data actualizării:
Data publicării:

Oligarhul rus Dmitri Zelenov a murit în Franța în circumstanțe misterioase

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Pavel Danilyuk: Pexels
Fotografie de la Pavel Danilyuk: Pexels
Oligarhul rus Dmitri Zelenov a murit în circumstanțe neclare în Antibes, Franța, în timp ce îşi vizita prietenii pe Riviera Franceză.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, s-a simțit rău după cină, apoi probabil a căzut pe scări și apoi de pe o balustradă. Decesul acestuia a fost confirmat de parchetul din Grassa, după ce știrea circulase deja pe canalele rusești Telegram, relatează Agenzia Nova.

Dmitri Zelenov a murit după ce a fost dus la spital pentru o rană la cap. Conform sursei citate oligarhul a murit pe 10 decembrie la spitalul Pasteur din Nisa. Potrivit procurorului, este în desfășurare o anchetă, încredințată sediului poliției din Antibes, pentru a se stabili cauzele morții lui Zelenov.

Zelenov își făcuse avere în imobiliare. Absolvent al Universității de Stat din Moscova, a fost fostul proprietar al grupului major de dezvoltatori Don-Stroy. La Moscova, compania sa ridicase turnul de 254 de metri înălțime al Palatului de Triumf, care a fost pentru o vreme cea mai mare clădire rezidențială din Europa. 

Don-Stroy a suferit eșecuri financiare semnificative în timpul crizei din 2008. Înainte de a suferi pierderi colosale, averea lui Zelenov a fost estimată de Forbes la 1,4 miliarde de dolari. 

Potrivit canalului Telegram, ”Baza”, oligarhul era cunoscut pentru legăturile sale cu serviciile de securitate ruse și fusese supus unei intervenții chirurgicale vasculare cu puțin timp înainte de moarte din cauza unor probleme cardiace. Moartea lui Zelenov se adaugă listei lungi de morți suspectate de oligarhi ruși care au avut loc de la începutul războiului din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel