Data publicării:

Oligarhii ruși din Germania, luați în vizor. Percheziții în locuința lui Alisher Usmanov

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Joi, poliția și vameșii germani au efectuat percheziții în mai multe proprietăți din sudul Germaniei, care aparțin unui cetățean rus, în legătură cu activele înghețate, în conformitate cu sancțiunile Uniunii Europene, au declarat oficiali vamali.

O sursă bine informată cu privire la acest caz a declarat pentru Reuters că operațiunea îl vizează oligarhul rus Alisher Usmanov.

Un reprezentant legal al lui Usmanov, un om de afaceri rus-uzbec care a fost sancționat în urma invaziei Rusiei în Ucraina la 24 februarie, nu a avut un comentariu imediat când a fost contactat de Reuters.

O comisie specială denumită "Matryoshka", înființată de Biroul de Sancțiuni al autorității vamale germane, a declarat într-un comunicat că ofițerii au efectuat percheziții la proprietăți în zona mai largă a orașului München și în Tegernsee, Bavaria.

În septembrie 2022, poliția germană a efectuat percheziții la vila lui Usmanov din orașul de vacanță de lux Rottach-Egern, de pe malurile Tegernsee. Ulterior, o instanță a considerat că aceste percheziții au fost ilegale.

Comisia specială a autorității vamale germane a declarat că acționează în baza mandatelor de percheziție emise de instanță. Din motive tactice, nu au putut oferi detalii suplimentare cu privire la operațiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel