Olguța Vasilescu, în plenul Camerei Deputaților: E mai NENOROCIRE decât orice! / Să vedem cum o să închideți bugetul!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Lia Olguța Vasilescu FOTO AGERPRES
Lia Olguța Vasilescu FOTO AGERPRES
Lia Olguța Vasilescu a luat cuvântul, din nou, miercuri, în plenul Camerei Deputaților.

Deputatul Olguța Vasilescu a anunțat, miercuri, 4 decembrie, că PSD va vota proiectul pentru eliminarea supraccizei la carburanți. Fostul ministru al Muncii avertizează însă că, odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, prețul la pompă nu o să scadă, iar statul o să piardă bani.

„Nu generăm un nou drept la replică, Doamne, ferește! Dimpotrivă, o să vă ajutăm și o să vă votăm acest proiect de lege. Ca să înțelegeți și dumneavoastră ce am înțeles noi, care, apropo, am eliminat 102 taxe, inclusiv această supraacciză. După care am văzut – și o să vedeți și dumneavoastră de săptămâna viitoare când o să producă efecte legea, că degeaba am eliminat supraacciza, pentru că prețul la pompă nu a scăzut, și nu am făcut altceva decât să băgăm în buzunarul marilor companii niște bani pe care ar fi trebuit să-i ia statul. Dar, dacă nu îi vreți, niciun fel de problemă, o să vedem cum o să vă închideți bugetul!

O să venim cu tot felul de amendamente, pe dublarea alocațiilor copiilor de exemplu, așa cum ați făcut și dumneavoastră în opoziție. O să vedem cum o să închideți bugetul”, a reiterat Lia Olguța Vasilescu în planul Camerei Deputaților.

„Pentru că sunt colegi care poate se și visau unii dintre ei miniștri la Muncă, dar nu fac distincția între munca la gri și munca la negru. Ați votat, în Parlament, mai multe prevederi din Codul Muncii care au făcut să avem cel mai agresiv Cod al Muncii din UE. Cele mai agresive sancțiuni pentru munca la negru. Dar aici nu e vorba de muncă la negru, ci de muncă la gri. Cu alte cuvinte, muncești opt ore, ești plătit pentru două ore. Și mai nenorocire decât orice este că nu beneficiezi de o pensie decentă. Asta am încercat noi să facem! 

Nu toată lumea este suprataxată, așa cum spuneți dumneavoastră, la nivelul salariului minim pe economie. V-am dat exemple: studenți, elevi, ucenici, pensionari și așa mai departe. Sunt vreo șase categorii. Vorbim de persoane pentru care ne-am asigurat că li se plătesc contribuțiile de o asemenea manieră încât să beneficieze de o pensie decentă. Dar, sigur, dacă nu vreți să se întâmple acest lucru, putem noi să ne opunem?! Mulțumesc!", a încheiat Lia Olguța Vasilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel