Olguța Vasilescu, despre situația gunoaielor din Sectorul 1: M-am confruntat și eu cu o situație
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 09 iun 2021, 23:37
WhatsApp
Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu a comentat situația gunoaielor din Sectorul 1. 

Lia Olguța Vasilescu a comentat, miercuri, 9 iunie, la „Sinteza Zilei”, de la Antena 3, situația gunoaielor din Sectorul 1. Primarul Craiovei este de părere că problemele trebuie să se rezolve în justiție, fără să fie afectați cetățenii, iar ceea ce se întâmplă în prezent în București este o rușine.

Primarul Craiovei a precizat că s-a confruntat, acum câțiva ani, cu o situație similară. La acel moment, atât ea cât și patronul firmei de salubritate au decis să rezolve problemele în justiție, fără a afecta viața cetățenilor.

„Cred că ar fi trebuit să facă orice, ca primar, să nu ajungă în această situație. M-am confruntat și eu cu o situație de genul asta, dar doar o zi, în urmă cu câțiva ani, când nu mai voiau să ne primească gunoiul la groapă din cauza unor conflicte pe care le aveam pe tarif, dar am discutat cu patronul firmei respective și am reușit să ne punem de acord ca, dacă avem ceva de clarificat, să clarificăm în justiție, în niciun caz să îi facem pe cetățeni să sufere", a explicat Lia Olguța Vasilescu.

Referitor la situația din Sectorul 1, primarul Craiovei este de părere că s-ar fi putut ajunge la un acord, fără să fie afectată viața cetățenilor.

„Cred că se puteau găsi alte soluții, în niciun caz să ajungă în situația aceasta. Este o situație critică pentru București. Nici nu vreau să mă gândesc cum se simte ea ca primar să meargă prin București și să vadă peste tot sacii de gunoaie, șobolani, gunoaie și așa mai departe. Este o rușine ce se întâmplă în București, din păcate", a precizat primarul Craiovei, Olguța Vasilescu.

Florin Cîțu intervine în criza gunoiului din Sectorul 1

Prim-ministrul Florin Cîțu a spus că cetățenii nu trebuie să sufere din cauza conflictului dintre Primăria Sectorului 1 și compania de salubrizare și le-a solicitat reprezentanților Gărzii de Mediu să intervină în forță.

„Cetățenii nu trebuie să sufere din cauza unei dispute în instanță. Nu este un lucru ok. Garda de Mediu trebuie să-și facă datoria, să verifice, să meargă în forță și dacă găsește ceva să amendeze”, a explicat premierul Florin Cîțu, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

Prim-ministrul le-a cerut celor implicați să respecte contractele existente și să aștepte rezolvarea litigiului în instanță.

„Important este să se respecte contractele, ambele părți trebuie să le respecte”, a fost concluzia premierului Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?