Olguţa Vasilescu: Dacă U.E. acordă automie secuilor, să trimitem şi noi un milion de minoritari în Franţa să ceară autonomie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
lia_olguta_vasilesu
lia_olguta_vasilesu

Senatorul PSD, Olguţa Vasilescu, a declarat pentru DeCe News că în Europa s-ar creea un precedent periculos dacă s-ar oferi autonomie Ținutului Secuiesc. Mişcarea de astăzi vine în contextul în care săptămâna trecută reprezentanţii Cosiliului Secuiesc au avut o serie de conferinţe cu nişte profesori italieni care i-au învăţat să urmeze exemplul Tirolului de Sud.

"Probabil că, pentru Băsescu şi trupa lui de mutălăi în faţa atacurilor iredentiste, e o surpriză. Pentru mine, care ştiu că, săptămâna trecută, în Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc şi Târgu Mureş, s-au desfăşurat o serie de conferinţe intitulate "Autonomia Regiunii Alto Adige - Tirolul de Sud", nu este. La conferinţele respective, au participat mai mulţi italieni implicaţi în procesul de autonomie al Tirolului de Sud, care i-au invăţat pe maghiari ce paşi trebuie să facă. Şi  primul pas l-au facut azi", a declarat Olguţa Vasilescu.

Ea a propus ca în cazul în care autonomia se acordă să trimitem şi noi un milion de ţigani în Franţa pentru a cere şi ei autonomie. " Dacă francezii, de pildă, vor accepta "dreptul consfinţit de Tratatul de la Lisabona" al maghiarilor de a se autoguverna, putem trimite şi noi ţigani care să-şi instaleze corturile în vreo regiune de-a lor şi care să revendice acelaşi lucru. Un milion de semnături, cât e necesar pentru demararea unui astfel de demers, găsim prin România", a mai spus aceasta.

Olguţa Vasilescu a mai precizat că o astfel de autonomie acordată chiar în inima ţării ar putea duce la revolte masive şi chiar la un război civil în zonă .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel