Olga Tudorache a murit. Teatrul Mic, mesaj emoţionant. Când va avea loc înmormântarea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Actrița Olga Tudorache, angajată a Teatrului Mic până în anul 1978, s-a stins din viaţă în cursul nopții de marți spre miercuri.  Teatrul Mic este alături de familia îndoliată și "va păstra vie amintirea unei mari actrițe, dar mai ales a unui Om care cu greu va putea fi uitat".

Profesor universitar al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale (în prezent Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale), Olga Tudorache a avut șase promoții de actori până la pensionare, printre care și actrița Teatrului Mic Adriana Șchiopu.

În Teatrul Mic a interpretat peste 30 de roluri, printre acestea numărându-se Ducesa de Gloster în spectacolul Richard al II-lea (1966), în regia lui Radu Penciulescu; Văduva în spectacolul Ocolul pământului în 80 de zile (1963), în regia lui Radu Penciulescu; Beatrice în spectacolul Efectul razelor gamma asupra anemonelor (1977), regia Cătălina Buzoianu, alături de Rodica Negrea și Adriana Șchiopu; Fanny în spectacolul Premiera (1980), regia Laurențiu Azimioară; Ducesa de York în spectacolul Richard al III-lea (1983), în regia lui Silviu Purcărete.

[citeste si]

Ultimul rol în Teatrul Mic a fost în anul 2009, în spectacolul Portretul Doamnei T de Ana Maria Bamberger, regia Liana Ceterchi.

"Cei care au prețuit-o și au admirat-o îi vor putea aduce un ultim omagiu vineri, 20 octombrie, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național I.L.Caragiale, în intervalul orar 10:00 - 14:00. Începând cu ora 15:00 trupul neîsuflețit va fi depus la Biserica Krețulescu, urmând ca sâmbătă, 21 octombrie, ora 11:30, să fie înmormântată la Cimitirul Bellu", transmite Teatrul Mic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel