Data publicării:

Olena Zelenska, mesaj clar despre o posibilă victorie a Rusiei. "Dacă va câştiga acum, va fi cel mai prost scenariu pentru umanitate"

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a vorbit, într-un interviu, despre modul în care supravieţuiesc ucrainenii războiului, dar şi despre cum este percepută Rusia acum. 

"Mi-ar plăcea să spun că sunt bine, dar nimeni din Ucraina nu poate spune asta acum. Suntem toţi tensionaţi. Aşteptăm victoria. Încercăm cu toţii, şi încerc şi eu, să mergem mai departe. Să aşteptăm veşti bune şi să nu ne pierdem speranţa. 

Dacă agresorul va câştiga acum, va fi cel mai prost scenariu pentru toată umanitatea. Pentru că asta va însemna că sistemul de apărare globală nu funcţionează. Şi înseamnă că oricine cu putere şi suficientă capacitatea financiară poate face orice vrea. 

Partenerii vestici ne spun că vor fi alături de noi oricât va fi nevoie. Dar nu ăsta e cuvântul pe care ar trebui să îl folosim, ci ar trebui să ne ajute mai repede", a declarat Olena Zelenska, în vârstă de 45 de ani, într-un interviu pentru The Independent

Zelenska spune că răpirea copiilor ucraineni de către ruşi este "una dintre cele mai mari răni din Ucraina". 

"Încercăm să ne luăm copiii înapoi. E greu să găsim o zonă unde viaţa copiilor nu a fost atinsă de război", a mai spus soţia preşedintelui. 

Potrivit Ucrainei, cel puţin 19.500 copii au fost transferaţi forţat în Rusia, dar Olena Zelenska spune că acest număr este doar o estimare şi pare mic, pentru că autorităţile de la Kiev au documente care atestă că întregi orfelinate au fost golite. Rusia neagă că ar fi răpit copii din Ucraina. 

"Au luat copii, i-au separat de părinţii lor. Au golit instituţii de stat întregi. Pur şi simplu au pus copiii în autobuze şi i-au dus în destinaţii necunoscute", a mai declarat ea. 

Rusia s-a retras din acordul pe cereale, porturile ucrainene sunt atacate cu drone şi rachete 

"Ce se întâmplă azi e o nouă etapă. Ucrainenii înţeleg că duşmanul este capabil să inventeze orice provocare pentru noi. Cel mai popular canal de Telegram din Ucraina nu este unul de divertismen, ci unul care publică ştiri rapid despre ultimele atacuri ale ruşilor şi despre ce se întâmplă în război. Popularitatea acestui canal arată cum trăiesc ucrainenii. Nu ne mai surprinde nimic", a mai declarat Olena Zelenska. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel