Data publicării:

Oleg Navalnîi, fratele lui Aleksei Navalnîi,  dat în urmărire de autoritățile ruse

Autor: DCNews Team
WhatsApp
Autoritățile ruse au anunțat, conform agenției Tass și postului Sky News, că Oleg Navalnîi este vizat de o procedură de investigare penală.

În acest context, Oleg Navalnîi a fost dat în urmărire de autoritățile ruse. Nu este clar la ce se referă ancheta lansată de autoritățile ruse.

Oleg Navalnîi, în vârstă de 39 de ani,  a fost condamnat în august 2021 la un an de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că a încălcat măsurile sanitare legate de epidemia de COVID-19 printr-un apel către ruşi în ianuarie să participe la manifestaţii în favoarea eliberării fratelui său.

Avocatul său Nikos Paraskevov a declarat pentru agenţia Interfax că mandatul a fost emis pentru că poliţia nu l-a găsit pe Oleg Navalnîi la domiciliu. Avocatul a spus că nu ştie dacă Oleg Navalnîi a părăsit Rusia, aşa cum au făcut cei mai mulţi dintre aliaţii fratelui acestuia.

Fraţii Aleksei şi Oleg Navalnîi au fost amândoi condamnaţi în 2014 într-un dosar de fraudă pe care susţinătorii lor îl denunţă ca motivat politic. Oleg a petrecut trei ani şi jumătate în închisoare şi a fost eliberat în 2018, în vreme ce Aleksei primise o pedeapsă cu suspendare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel