Data publicării:

Olanda a decis reintroducerea controalelor la granițe: O măsură de urgență

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @sweet_tomato
FOTO: Freepik @sweet_tomato

Olanda va returna migranții ilegali în Belgia și Germania, care este una dintre ”măsurile de urgență” privind sistemul de azil.

Citește și: Premierul Greciei vrea migranți: Dacă vrei să construiești un gard mare, ai nevoie și de o ușă mare. Cine ne va culege măslinele?

Executivul olandez a convenit vineri ”măsuri de urgență” pentru diminuarea presiunii asupra sistemului de azil, în cadrul cărora urmează să instituie controale la frontiere începând de la sfârșitul lunii noiembrie pentru a returna către țările vecine Belgia și Germania migranții ilegali, transmite agenția EFE.

Executivul olandez, format dintr-o coaliție ce include și dreapta radicală a lui Geert Wilders, consideră că Olanda (Țările de Jos) se confruntă cu ”o criză a azilului” și că sistemul actual este ”nesustenabil”, situație care impune acțiunea imediată cu un pachet de măsuri menite să reducă presiunea asupra sistemului de azil.

”Începând de la finalul lunii noiembrie, vor fi efectuate controale la granițe în baza articolului 25 din Codul Frontierelor Schengen. Migranții ilegali, inclusiv solicitanții de azil care deja au cerut azil în alte țări europene, vor fi returnați către Germania și Belgia”, semnalează guvernul într-o scrisoare adresată parlamentului olandez.

Olanda vrea să fie mai puțin atractivă pentru migranți

Coaliția de guvernare condusă de formațiunea de dreapta radicală Partidul Libertății (PVV) a propus deja cele mai stricte măsuri anti-imigrație adoptate vreodată de Olanda, care includ limitarea duratei de valabilitate a permiselor de azil la cel mult trei ani și limitarea inclusiv a dreptului de reunire familială.

Liderul PVV, Geert Wilders, a subliniat că dorește ca Olanda să devină mai puțin atractivă pentru migranți, astfel încât cei care vin din ”Africa și Orientul Mijlociu să se gândească dacă nu le-ar fi mai bine în altă parte”.

Germania vecină a introdus deja din septembrie controale la frontierele sale în interiorul spațiului Schengen, tot pentru a combate migrația ilegală, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel