Data actualizării:
Data publicării:

Olaf Scholz merge în Austria. Discuţie cu Karl Nehammer despre problema migraţiei, motivul pentru care România nu a fost primită în Schengen

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Cancelarul german Olaf Scholz şi cel austriac, Karl Nehammer, vor discuta la Salzburg despre problema migraţiei din Europa. 

Cei doi vor discuta despre controalele la graniţă în interiorul spaţiului Schengen şi lupta împotriva migraţiei ilegale, într-un context în care Austria blochează extinderea spaţiului de circulaţie liberă cu Bulgaria şi România, invocând imigraţia ilegală.

Potrivit cancelariei de la Viena, Scholz şi Nehammer vor aborda chestiuni politice şi economice curente europene şi internaţionale, pe lângă cele legate de relaţiile bilaterale.

Germania este cel mai important partener comercial al Austriei, cu un volum al schimburilor comerciale de aproape 130 miliarde de euro anual şi 30% dintre exporturile totale ale Austriei mergând către Germania.

De asemenea, germanii sunt de departe cel mai numeros grup de străini din Austria. Potrivit Statistics Austria, 217.000 de germani trăiau anul trecut în ţara alpină. În acelaşi timp, 256.000 de austrieci trăiesc în Germania, potrivit datelor Ministerului de Externe german, scrie Agerpres. 

Amintim că migraţia ilegală este principalul motiv invocat de Austria în momentul veto-ului de la votul pentru aderarea României în Schengen. Presa maghiară a demontat, zilele trecute, argumentul austriecilor contra României şi a transmis că 80% din cei 100.000 de migranţi ilegali care au intrat în Austria în 2022 au venit din Ungaria, nu din România. 

CITEŞTE ŞI - Austria blochează intrarea României în Schengen, deşi migranţii vin mai mult din Ungaria. Presa maghiară spune că "în loc să îl critice pe Viktor Orban, OVP mai mult îl curtează"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel