Data publicării:

Olaf Scholz către SUA: ”Nu discriminați firmele din UE”

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Cancelarul german Olaf Scholz, în cadrul unei audiențe de lideri politici și de afaceri organizată la Forumul Economic Mondial de la Davos, a ridicat problema legislației SUA pentru a susține industrițiile ecologice, acuzând că aceasta ar discrimina afacerile europene.

Legislația emblematică a SUA pentru a canaliza 370 de miliarde de dolari în industriile ecologice nu trebuie să discrimineze afacerile europene, a declarat cancelarul german Olaf Scholz unei audiențe de lideri politici și de afaceri la Forumul Economic Mondial de la Davos.

La doar un pas de a acuza Washingtonul în mod direct de protecționism prin Actul său de reducere a inflației, Scholz a spus că împiedicarea concurenței ar dăuna în cele din urmă luptei împotriva schimbărilor climatice prin sufocarea inovației, relatează Politico.

Scholz a salutat investiția SUA în atenuarea schimbărilor climatice, ”dar cerințele de conținut local pentru anumite produse nu trebuie să ducă la discriminare față de întreprinderile europene”, a spus el, adăugând că ”protecționismul împiedică concurența și inovația și este în detrimentul atenuării schimbărilor climatice”.

Cancelarul german a mai cerut ca legislația europeană privind ajutorul de stat să fie ”mai agilă și mai flexibilă”. Acesta este codul pentru a oferi guvernelor naționale mai multă libertate de a-și susține industria cu subvenții – ceva care este în mod normal interzis de regulile pieței unice ale UE.

Scholz a spus că UE analizează opțiuni de îmbunătățire a condițiilor de investiții în bloc, citând Chips Act, o inițiativă a UE pentru a stimula capacitatea de producție a semiconductoarelor din Europa, ca exemplu de bune practici.

Marți, Ursula von der Leyen a declarat că Comisia Europeană va propune un Act al Industriei Net-Zero care stabilește o serie de obiective de tehnologie curată pentru 2030, pentru a concura cu pachetul masiv de subvenții verzi al Washingtonului.

Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos

Întâlnirea anuală reuneşte lideri de stat, din afaceri şi societatea civilă pentru a aborda starea lumii şi a discuta despre priorităţile anului. Evenimentul furnizează o platformă pentru angajarea în dialoguri constructive, orientate spre viitor şi ajutor în găsirea soluţiilor prin intermediul cooperării publice-private.

Agenda Forumului Economic Mondial pentru ediția din 2023

* Ucraina pune în lumină importanţa cooperării globale.

* Trei crize interconectate: clima, hrana, energia. 

* Nu folosiţi cuvântul care începe cu R (de la Recesiune).

* Pregătirea pentru următoarea pandemie necesită eliminarea disparităţilor din sănătate.

* Inegalitatea de gen şi locurile de muncă ale zilei de mâine.

* Viitorul nostru este digital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel