Olaf Scholz către SUA: ”Nu discriminați firmele din UE”
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Cancelarul german Olaf Scholz, în cadrul unei audiențe de lideri politici și de afaceri organizată la Forumul Economic Mondial de la Davos, a ridicat problema legislației SUA pentru a susține industrițiile ecologice, acuzând că aceasta ar discrimina afacerile europene.

Legislația emblematică a SUA pentru a canaliza 370 de miliarde de dolari în industriile ecologice nu trebuie să discrimineze afacerile europene, a declarat cancelarul german Olaf Scholz unei audiențe de lideri politici și de afaceri la Forumul Economic Mondial de la Davos.

La doar un pas de a acuza Washingtonul în mod direct de protecționism prin Actul său de reducere a inflației, Scholz a spus că împiedicarea concurenței ar dăuna în cele din urmă luptei împotriva schimbărilor climatice prin sufocarea inovației, relatează Politico.

Scholz a salutat investiția SUA în atenuarea schimbărilor climatice, ”dar cerințele de conținut local pentru anumite produse nu trebuie să ducă la discriminare față de întreprinderile europene”, a spus el, adăugând că ”protecționismul împiedică concurența și inovația și este în detrimentul atenuării schimbărilor climatice”.

Cancelarul german a mai cerut ca legislația europeană privind ajutorul de stat să fie ”mai agilă și mai flexibilă”. Acesta este codul pentru a oferi guvernelor naționale mai multă libertate de a-și susține industria cu subvenții – ceva care este în mod normal interzis de regulile pieței unice ale UE.

Scholz a spus că UE analizează opțiuni de îmbunătățire a condițiilor de investiții în bloc, citând Chips Act, o inițiativă a UE pentru a stimula capacitatea de producție a semiconductoarelor din Europa, ca exemplu de bune practici.

Marți, Ursula von der Leyen a declarat că Comisia Europeană va propune un Act al Industriei Net-Zero care stabilește o serie de obiective de tehnologie curată pentru 2030, pentru a concura cu pachetul masiv de subvenții verzi al Washingtonului.

Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos

Întâlnirea anuală reuneşte lideri de stat, din afaceri şi societatea civilă pentru a aborda starea lumii şi a discuta despre priorităţile anului. Evenimentul furnizează o platformă pentru angajarea în dialoguri constructive, orientate spre viitor şi ajutor în găsirea soluţiilor prin intermediul cooperării publice-private.

Agenda Forumului Economic Mondial pentru ediția din 2023

* Ucraina pune în lumină importanţa cooperării globale.

* Trei crize interconectate: clima, hrana, energia. 

* Nu folosiţi cuvântul care începe cu R (de la Recesiune).

* Pregătirea pentru următoarea pandemie necesită eliminarea disparităţilor din sănătate.

* Inegalitatea de gen şi locurile de muncă ale zilei de mâine.

* Viitorul nostru este digital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel